Index Vakbarát Hírportál

Több év börtönre ítélnék Shakirát

2022. július 29., péntek 15:07

Egy spanyol ügyész nyolc év börtönbüntetést kér Shakira kolumbiai énekesnőre egy 14,5 millió eurós adócsalási ügy miatt – derült ki egy pénteken nyilvánosságra hozott ügyészségi dokumentumból.

Az énekesnő, aki világszerte több mint nyolcvanmillió lemezt adott el, úgy döntött, bíróság elé áll, ahelyett hogy elfogadná a spanyol ügyészek által felajánlott egyezséget. A spanyol ügyészek 2018-ban azzal vádolták meg az énekesnőt, hogy nem fizetett be 14,5 millió euró (aktuális árfolyamon számítva 5,9 milliárd forint) adót a 2012 és 2014 között szerzett jövedelme után.

Amennyiben bűnösnek találják adócsalásban, pénzbírság és börtönbüntetés vár rá. Shakira állítása szerint a meghatározott időintervallumban nem tartózkodott életvitelszerűen Spanyolországban.

A Reuters birtokába került ügyészi dokumentum ugyanakkor azt állítja, hogy Shakira 2012 és 2014 között bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezett Spanyolországban, és 2012 májusában vett egy házat Barcelonában, amely családi otthonná vált élettársa és 2013-ban Spanyolországban született fiuk számára.

Az ügyészség nyolc év börtönbüntetést és több mint 23 millió euró (23,5 millió dollár) pénzbírság kiszabását indítványozta, amennyiben a bíróság bűnösnek találja Shakirát adócsalás vádjában. A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, Shakira tizenegy év együttlét után szakított a Barcelona világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgójával, Gerard Piquével.

Kapcsolatukból két gyermek született, a szakítás oka állítólag a 35 éves védő hűtlensége volt. Úgy tudni, a korábbi álompár már ügyvédet is fogadott, mivel mindketten maguknak szeretnék fiaik felügyeleti jogát.

(Borítókép: Shakira. Fotó: Roy Rochlin / Getty Images North America / Getty Images / AFP)

Rovatok