Index Vakbarát Hírportál

Becsempészett tűzijáték, leszakadt kivetítő: elátkozták az arénás koncerteket?

2022. július 30., szombat 07:28

Dua Lipa torontói koncertjén több rajongója is megsérült annak köszönhetően, hogy valaki tűzijátékozott a színpad előtt, holott veszélyes tárgyakat nem is lehetne bevinni egy ilyen eseményre. A brit énekesnő mellett pedig a Mirror nevezetű kínai együttes is rossz élményeket szerzett egyik fellépésükön.

Az már nem új jelenség, hogy egy-egy előadó koncertjén az eksztázistól teljesen megőrülnek a rajongók, ám vannak, aki átesnek a ló túloldalára. Dua Lipa torontói koncertjén július 27-én például valaki jó ötletnek gondolta, hogy tűzijátékot vigyen be a rendezvényre, majd a fellépés végén a tömegben fel is robbantsa azt.

A rendőrségre késő este érkezett bejelentés a Scotiabank Arenában történt esetről, amellyel kapcsolatban Cindy Chung rendőrtiszt elmondta, hárman könnyebb sérülést szenvedtek a történteknek köszönhetően, ám őket a helyszínen ellátták, így nem kellett mentőt hívni hozzájuk. 

A People-nek nyilatkozó egyik fan, aki szintén részt vett a koncerten, kifejtette, mivel a tűzijátékot azt követően robbantották fel, hogy a show végén már a konfettik is a levegőben voltak, azt hitték, ez a finálé része. 

Senkit nem zavart azokon kívül, akik a környékén voltak, de nagyon ijesztő volt

– tette hozzá a rajongó, akivel egyetemben sokan mások is azt gondolták, a tűzijáték, ahogy az más koncerteken is lenni szokott, a show végét jelenti.

Mint kiderült, az esettel kapcsolatban a rendőrségnek egyelőre nincs gyanúsítottja, illetve kár sem keletkezett az épületben, amely a Maple Leaf Sports & Entertainment (MLSE) tulajdonában van. A szóvivőjük kijelentette, vizsgálatot indítanak az ügyben, illetve ahogy azt közleményükben megerősítették, mindenki fémdetektoron megy keresztül a belépéskor, így rejtély, mégis hogyan juthatott át az illető a kapun. Az aréna oldalán ugyanis a tűzijáték a tiltott tárgyak között szerepel, így aki megpróbálja bevinni az épületbe, elkobozzák tőle, majd átadják a rendőrségnek, illetve a belépést is megtiltják neki. Dua Lipa torontói koncertjének esetében azonban ez valahogy elmaradt. 

Jön a Szigetre is

Az énekesnő jelenleg Future Nostalgia nevezetű turnéjával járja a világot. Az ugyanezen a néven debütált lemezéhez kapcsolódó turné már 2020-ban kezdetét vette volna, azonban a koronavírus-járvány miatt el kellett tolni, és végül az idei évre pakolták át a koncerteket.

Dua Lipa egyébként idén a Szigeten is fellép, a legelső, augusztus 10-i napon. Az énekesnő legutóbb szintén ezen a fesztiválon lépett fel a magyar közönség előtt még 2018-ban. Akkor olyan jó élményekkel távozott, hogy Instagram-oldalán egy képet is megosztott a nagyszínpad előtt ácsorgó tömegről, illetve megjegyezte, a legszívesebben magára tetováltatná ezt a látványt. 

Más baleset is történt

Nem Dua Lipa koncertje az egyetlen, amelyen a napokban fennakadás volt, a Mirror zenekar fellépésén is baleset történt. A tizenkét tagból álló együttes még egy tehetségkutató-műsornak köszönhetően vált ismertté a kínai fővárosban, azóta pedig nagy népszerűségre tettek szert. A Mirror koncertjén ugyanakkor nem tűzijáték robbant, hanem egy felfüggesztett kivetítő zuhant a színpadra a fellépők közé. Két táncos megsebesült, egyikük a fején, a másik a nyakán, őket kórházba szállították, míg a koncertet félbeszakították, és hazaküldték a közönséget.

A videó megnézését csak erős idegzetűeknek javasoljuk!

(Borítókép: Dua Lipa a The Future Nostalgia Tour során fellép a Scotiabank Arénában 2022. július 27-én Torontóban. Fotó: Jeremy Chan / Getty Images)

Rovatok