Index Vakbarát Hírportál

Eladó Greta Garbo egykori Beverly Hills-i birtoka

2022. július 30., szombat 07:14

12 millió dollárért eladó Greta Garbo Beverly Hills-i egykori otthona, amely tágas kilátást nyújt a városra és az óceánra.

Az 1930-as évek sztárja, Greta Garbo Beverly Hills-i birtoka 12 millió dollárért megvehető.

Az 1937-ben épült házat eredetileg a színésznő és akkori barátja, Leopold Stokowski karmester, a Disney Fantázia című musicalfilmjének karmestere számára tervezték. A házat most Mark Mintz jegyzi a Compassnál.

Ódzkodott a nyilvánosságtól

A Beverly Crest szomszédságában, egy domb tetején fekvő ingatlanban hat hálószoba és hat fürdőszoba található. A 180 fokos kilátás Los Angeles belvárosától az óceánig terjed, és egy tágas terasz, buja pázsit és egy végtelen medence is tartozik hozzá.

A 2006-ban az ünnepelt tervező, Nicole Sassaman által teljes körűen felújított térben a nyitott nappalik, az üveg tolóajtók, a gazdag faanyagok és a kőművesmunka mindenütt kiemelkedik – írja a Fox Business.

Az Oscar-díjra jelölt sztár, aki hevesen védte magánéletét, gondoskodott arról, hogy az otthon távol tartsa a nyilvánosságtól. Garbo még életében híres volt arról, hogy csak azt akarta, hogy békén hagyják. Az eredeti kis ablakok, valamint a magasra nyúló külső falak olyan helyet biztosítottak számára, ahol nyugodtan barangolhatott és napozhatott magányosan. A magas falakkal körbezárt udvar jóval a fotósok elérhetetlensége felett állt. A hollywoodi elit gyülekezőhelyévé vált.

Garbo és Stokowski végül szakítottak, és a férfi 1945-ben feleségül vette Gloria Vanderbilt örökösnőt. Garbo megtartotta a házat, és végül több bérlő is lakta, köztük Tab Hunter énekes-színész. Egy orosz filmrendező, aki a jelenlegi tulajdonos, annyira megszerette a ház történetét, hogy megvásárolta azt.

Miután három Oscar-jelölést szerzett, Garbo 35 évesen visszavonult, és New Yorkba költözött, ahol közismerten remete lett. Garbo 1990-ben, 84 évesen hunyt el.

Rovatok