Index Vakbarát Hírportál

Videóban kért bocsánatot Will Smith az Oscar-gálán elcsattant pofonért

2022. július 30., szombat 06:47

Will Smith Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színész, többszörös Grammy-díjnyertes zenész egy most közzétett videóban nyilvánosan bocsánatot kért Chris Rocktól, miután az év elején az Oscar-gálán arcul csapta a komikust.

A Sötét zsaruk-filmek sztárja, Will Smith a YouTube-oldalán osztotta meg a videót, amiben bocsánatot kér Rocktól, Rock családtagjaitól és a saját családjától.

Az Oscar-díjas színész – aki tavasszal a Richard király című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki az Amerikai Filmakadémia elismerését – megnyílt a felvételen, és elmondta, miért nem kért bocsánatot azonnal a pofonért közvetlenül az esemény után.

Will Smith azután ment fel a színpadra, hogy Chris Rock viccet csinált a feleségéből, Jada Pinkett Smithből, GI Jane-hez hasonlítva őt. A színész arról beszélt, hogy elveszítette a fejét, nem tudott tisztán gondolkodni, ezért maradt el az azonnali bocsánatkérés.

Elárulta, hogy később írt a felpofozott komikusnak, amire Smith állítása szerint Rock azt válaszolta, még nem áll készen arra, hogy szemtől szemben átbeszéljék a történteket.

Ezután Smith a kamerába nézett, és azt mondta:

Chris, mélységes bocsánatot kérek tőled, a viselkedésem elfogadhatatlan volt. Én itt vagyok, bármikor készen állok arra, hogy leüljünk beszélgetni

Will Smith később Chris Rock édesanyjától és édesapjától is bocsánatot kért, és kifejtette: nem gondolt arra, hogy abban a pillanatban hány ember sérült meg lelkileg.

Az elmúlt három hónapban többször is visszapörgettem magamban azt az estét. Nincs olyan porcikám, amelyik úgy gondolja, hogy abban a pillanatban így kellett volna viselkedni. Nincs olyan porcikám, amelyik azt gondolná, hogy ez a helyes módja annak, hogy kifejezzük a nemtetszésüket egy sértő megjegyzést követően

– fogalmazott a színész.

Will Smith a továbbiakban elismeréssel szólt Chris öccséről, Tony Rockról. Majd megosztotta kételyeit, hogy képesek lesznek-e helyrehozni a barátságukat Rockkal. Ezután a feleségétől, a gyerekeitől és a rajongóitól is bocsánatot kért – írja a Mirror.

Utálom, amikor csalódást okozok az embereknek. Szóval, ez fáj. Lelkileg és érzelmileg is fáj, hogy nem feleltem meg az emberek rólam alkotott képének és benyomásának. Ember vagyok, hibáztam, és próbálok nem úgy gondolni magamra, mint egy darab s**r. Tudom, sokkoló dolgot műveltem, de ígérem, elkötelezett vagyok, hogy fényt, szeretetet és örömöt vigyek a világba

– tette hozzá Smith, aki az érzelmes videó végén azt mondta Rocknak, ha kitart, ígéri, hogy újra barátok lesznek.

(Borítókép: Robyn Beck / AFP)

Rovatok