Index Vakbarát Hírportál

12 milliárd forintért adta el egyik házát Mark Zuckerberg

2022. augusztus 5., péntek 10:55

Mark Zuckerberg és Priscilla Chan 31 millió dollárért (12 milliárd forintért) adták el egyik San Franciscó-i házukat egy piacon kívüli üzlet keretében − erősítette meg a család szóvivője.

Az üzlet a Zilllow szerint az idei év eddigi legdrágább ingatlantranzakciója San Franciscóban. Az 1928-ban épült, 7386 négyzetméteres ház négy hálószobával és négy fürdőszobával rendelkezik, és a Mission District és Dolores Heights városrészek határán található. Az eladás július 1-jén zárult, de a tranzakcióról készült feljegyzések csak most váltak nyilvánossá − közölte a Mansion Global

A Facebook társalapítója és felesége 2012-ben vásárolta meg az ingatlant valamivel kevesebb mint 10 millió dollárért (4 milliárd forintért) egy kaliforniai székhelyű korlátolt felelősségű társaságon, az SFRP-n keresztül. Az eladó és a vevő közötti adásvételi okiratot az SFRP nevében Na'eem Salaam, a Chan Zuckerberg Initiative operatív alelnöke írta alá.

A PropertyShark nyilvántartása szerint a vevő egy delaware-i székhelyű korlátolt felelősségű társaság volt. A Mansion Global nem tudta azonosítani a vásárlót.

(Borítókép: Mark Zuckerberg. Fotó:  Aurelien Meunier / Getty Images)

Rovatok