Index Vakbarát Hírportál

Kobe Bryant és lánya maradványait fotózták és küldözgették helikopterbalesete után, az özvegy milliókat követel

2022. augusztus 11., csütörtök 14:54

Dollármilliós kártérítést követel a 2020. január 26-án végzetes helikopterbalesetet szenvedő Kobe Bryant és lánya, Gianna maradványait fotózó, majd körbeküldő seriffhivatali munkatársak miatt Los Angeles megyétől a kosaras özvegye, Vanessa Bryant. A tárgyalás szerdán vette kezdetét.

Ahogy az Index is megírta, 2020. január 26-án végzetes helikopterbalesetet szenvedett az NBA, azaz a tengerentúli profi kosárlabda-bajnokság egyik legmeghatározóbb és legnépszerűbb játékosa, Kobe Bryant. A kosaras mellett lánya, a mindössze 13 éves Gianna Bryant és további hét személy vesztette életét a szerencsétlenségben. 

Vanessa Bryant, Kobe Bryant özvegye azóta egyedül neveli  három másik gyereküket, azonban a felfoghatatlan tragédia okozta trauma és a baleset utózöngéi miatt továbbra sincs nyugta. Az elhunyt kosaras felesége szerdán ugyanis bíróság elé állt, miután pert indított és milliós kártérítést követel Los Angeles megyétől, mert állítólag a seriffhivatal munkatársai és az elsősegélynyújtók képeket készítettek a roncsról és az áldozatok maradványairól, majd körbeküldték.

A gyászoló feleség feljelentést tett az érintett seriffhivatali dolgozókkal szemben, az ügy tárgyalása szerdán vette kezdetét – számolt be róla a New York Post

2020. január 26-a Vanessa Bryant életének legrosszabb napja lesz mindig. A tragédia után a megyei rendvédelmi erők szuvenírként képeket készítettek a holttestekről. Ezzel szabályosan sót öntöttek egy amúgy is elviselhetetlen sebbe

– mondta Bryant ügyvédje, Luis Li az esküdtszék előtt megtartott nyitóbeszédében.

Li elmondta, hogy a baleset helyszínére az elsők között megérkező seriffhivatali munkatárs körbejárta a roncsot, és közeli képeket készített az NBA-legenda szétroncsolódott testrészeiről. Ezt követően egy másik rendvédelmi dolgozó egy tűzoltót vitt fel a baleset helyszínére, ahol próbálta beazonosítani a lehetséges testrészeket, a tűzoltó ekkor szintén képeket készített.

A fényképeket legalább 28 Los Angeles-i seriffhivatali dolgozó eszközén találták meg, és legalább egy tucat tűzoltó osztotta meg. Közülük néhányan trófeaként reklámozták a képeket egy bárban, miközben a szétszakadt holttesteket pantomimálták, és koktélok mellett úgy mutogatták a képeket, mintha egy díjátadó gála lenne

– állítja Vanessa Bryant keresete.

Az érintettek esetében korábban maga a hivatal is vizsgálatot indított, amelyet végül leállítottak, az özvegy ügyvédje szerint emellett pedig a fotók azonnali törlésére utasították az érintetteket, illetve arra, hogy vásároljanak új készüléket, és szabaduljanak meg a régiektől. 

A Los Angeles megyét képviselő ügyvédek azt állították a tárgyaláson, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a képeket nyilvánosan megosztották volna.

A bíró jelezte, hogy a tárgyalás körülbelül egy hetet vesz igénybe, és két szakaszra oszlik. A tárgyalás első szakasza Bryant azon állításaival foglalkozna, miszerint a megyei alkalmazottak által készített fényképek és terjesztése megsértette alkotmányos jogaikat, az államjogi követeléseket a második szakaszban vitatják meg.

(Borítókép: Vanessa Bryant 2020. február 24-én. Fotó: Kevork Djansezian / Getty Images)

Rovatok