Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Anne Heche

2022. augusztus 12., péntek 20:24

53 éves korában meghalt Anne Heche amerikai színésznő, miután egy hete súlyos autóbalesetet szenvedett.

A színésznő már egy hete kómában volt, miután múlt hét pénteken súlyos autóbalesetet szenvedett. A baleset után közvetlenül a színésznő még beszélt a tűzoltókkal, de utána elvesztette az eszméletét, és azóta nem tért magához. Péntek hajnalban a Daily Mail már azt írta, hogy a színésznőt mesterségesen még életben tartják, de gyakorlatilag már agyhalott, és előbb-utóbb le fogják kapcsolni a gépeket. 

A The Guardian azt írta: péntek délután ez megtörtént, Anne Heche meghalt. A hírt a színésznő családja is megerősítette. 

Anne Heche nevéhez olyan filmek kötődnek, mint a fedőneve: Donnie Brasco, a Psycho, illetve a 2016-ban készült Catfight.

A színésznő az 1990-es évek elején vált ismertté. Az első igazán nagy szerepe a Fedőneve: Donnie Brascóban volt, ott a Johnny Depp által alakított főszereplő barátnőjét játszotta. 

Egy évvel később már – több kisebb szerep mellett – a Psycho című Hitchock-film remake-jében vállalt jelentős alakítást. Az utáni következő időszakban azonban évente már csak átlagosan egy filmben tűnt fel, megválogatta a szerepeit.

Az utóbbi években a 2016-os Catfight című, fekete humorral fűszerezett komédiában, 2017-ben pedig a Jeffrey Dahmer sorozatgyilkos életéről (My Friend Dahmer) készült filmdrámában játszotta a főszereplő édesanyját.

Magánéletét tekintve 1997 és 2000 között leszbikus kapcsolatban élt Ellen DeGeneres amerikai humorista-műsorvezetővel, aki pénteken rövid Twitter-bejegyzésben búcsúzott volt párjától.

Szakításuk után, 2001-ben feleségül ment Coleman Laffoon operatőrhöz, akivel egy közös gyermekük született. Később elváltak, 2009-ben pedig a színésznőnek egy színésztársától, James Tuppertől született egy másik fia.

Erről beszélt az utolsó interjújában 

A Daily Mirror felidézte, hogy Anne Heche az utolsó, még 2021-ben készült interjújában elsősorban az Ellen DeGeneresszel való kapcsolatáról beszélt. A színésznő azt mondta: állandóan kereste volt párját, hogy béküljenek ki a 2000-ben történt viharos szakításuk után, de bármit is tett, sehogy sem tudta ezt elérni.

Tudja, gyakorlatilag az életem minden egyes napján üzentem neki

– mondta az interjúban Anne Heche, majd azt is hozzátette: „Azt hiszem, hogy ő nem igazán tudta nekem elhinni, hogy én olyan nő vagyok, aki nem meleg, mégis szerelembe tud esni egy másik nővel”. 

Mindeközben arra is kitért, hogy a szakítás után több évig tartott neki, mire fel tudta dolgozni a traumát. A Daily Mail a baleset után közzétett egy rövid videót Ellen DeGeneresszel, de a színésznő csak szűkszavúan nyilatkozott arról, hogy milyen kapcsolata volt Anne Heche-sel az utóbbi időben, és csak annyit mondott, hogy a legjobbakat kívánja neki.

(Borítókép: Anne Heche 2019. április 13-án. Fotó: John Parra / Getty Images)

Rovatok