Index Vakbarát Hírportál

Lazuljon a parton a Balaton szezonzáró eseményén!

2022. augusztus 29., hétfő 17:01

A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa és az Index MOL Nagyon Balaton podcastjének utolsó részében Till Attila a Balaton Piknikről beszélget vendégeivel, amit szeptember 9-én és 10-én tartanak a siófoki Plázson.

A szezon utolsó nagy balatoni eseménye a Balaton Piknik, amelynek a balatonboglári Gömbkilátó, majd a Club Aliga után idén a siófoki Plázs ad otthont. Az eseményről Fülöp Zoltán fesztiváligazgatót, Sárdi Gergelyt, a house-zene kiemelkedő alakját és Borbáth Gabriella Rézangyal- nagykövetet faggatta Till Attila a MOL Nagyon Balaton podcastjében.

A szezonzáró rendezvény immár negyedszer nyitja meg kaputit a látogatók előtt, abból az indíttatásból, hogy megpróbáljanak egyfajta lazulós hangulatot teremteni a parton. Bár ahogy Fülöp Zoltán fogalmazott, az állandó költözés miatt igazi vándorcirkusz volt eddig a Piknik élete, ahhoz továbbra is ragaszkodnak, hogy az esemény közvetlenül a tóparton kapjon helyet.

Az mindenképp megmarad, hogy kötődünk a Balatonhoz. Ez nagyon fontos szempont volt mindig a Balaton Piknik életében, hogy legyen egy szoros kölcsönhatása a tóval, hogy közvetlenül ott legyünk a vízparton

– hangsúlyozta a fesztiváligazgató.

A helyszín mellett a zenei kínálat is fontos, amelynek passzolnia kell a rendezvény lazulós hangulatához. Mivel családias eseményről van szó, így az esti partizáson kívül napközben is kínálnak különféle programokat. 

A beszélgetésből nagyon sok új információ kiderül a rendezvénnyel kapcsolatban, egyebek mellett például, hogy

Rovatok