Index Vakbarát Hírportál

Vilmos herceg és Katalin hercegné milliókért taníttatják a gyermekeiket

2022. szeptember 8., csütörtök 13:38

Katalin hercegné és Vilmos herceg gyermekei meglátogatták az iskolát, ahol az elkövetkezendő években fognak tanulni, nem is kevés pénzért.

Az már nem új információ, hogy a királyi család ifjabb tagjai más gyerekektől eltérően nem állami iskolákban tanulnak, hanem magánkézben lévő intézményekben, ahol különös tekintettel vannak a magánszférájukra. Az ősz beköszöntével pedig számukra is kezdetét veszi az iskola. A Sun információi szerint Vilmos herceg és Katalin hercegné a gyermekeikkel, Sarolta hercegnővel, illetve György és Lajos herceggel látogatták meg azt az új iskolát, ahol mindannyian tanulni fognak az idei évtől. 

Választásuk a Berkshire megyében lévő Lambrookra esett, ahol hétezer fontot, azaz jelenlegi árfolyamon 3,1 millió forintot kell kicsengetni egy félévért. Ez azt jelenti, hogy a három gyermek taníttatása egy tanévre körülbelül 18,5 millió forintra jön ki. A királyi család egyébként a múlt hétvégén költözött be a Windsor-birtokon álló Adelaide Cottage-ba, amely kilencpercnyi autóútra van az iskolától. 

Mint az az eseményről készített felvételen látható, az iskolához érve az igazgató, Jonathan Perry fogadta őket, aki megkérdezte a gyermekeket, izgatottak-e, mire mindannyian igennel feleltek. Később Vilmos herceg azt is hozzátette, már nagyon várják az iskolát, illetve rengeteg kérdésük van. 

(Borítókép: Vilmos cambridge-i herceg, Károly brit trónörökös elsőszülött fia és annak felesége, Katalin cambridge-i hercegnő érkezik gyermekeikkel, György herceggel [b], Lajos herceggel [k] és Sarolta hercegnővel a Lambrook magániskolában tartandó tanévkezdő ismerkedésre a Berkshire megyei Ascot közelében 2022. szeptember 8-án. Fotó: Jonathan Brady / Pool / Getty Images)

Rovatok