Index Vakbarát Hírportál

Emberrablók tarthatták fogva a magyar szépségkirálynőt Észak-Macedóniában

2022. szeptember 16., péntek 07:10

Emberkereskedők fogságába kerülhetett Jázmin Viktória, a 2021-es Miss Universe Hungary győztese Észak-Macedóniában, aki a történteket azóta sem dolgozta fel. Végül édesapja hozta őt haza a balkáni országból, miután elbújtatták őt munkaadói elől.

Észak-Macedóniába jelentkezett nemrég modellmunkára a Miss Universe Hungary 2021-es győztese, Jázmin Viktória.

A 21 éves szépségkirálynő azonban kénytelen volt elmenekülni a balkáni országból, miután a hatóságok információja szerint ember- vagy szervkereskedők gyűrűjébe került. Úgy tudni, a magát üzletembernek kiadó férfi ellen, aki a munkával megbízta, már az Interpol is nyomoz.

Egy ruhakollekció fotózására kértek fel, nem csak engem, összesen 12 modell kapott szerződést. Nemzetközi volt a csapat, a részletekről egy közös üzenetcsoportban egyeztettünk. Végül egy hónappal ezelőtt meg is érkeztem Észak-Macedóniába, az albán határ mellett lévő Ohridi-tó partjára

– nyilatkozta a Blikknek Jázmin Viktória az egy hónappal ezelőtti eseményekről. Mint mondta, eleinte kedves volt vele az őt Észak-Macedóniába csaló férfi, később viszont sokat romlott a helyzet.

A modell arról is beszélt, hogy érkezésekor elvették az útlevelét a szállodában, ezután bárhová ment, mindig volt vele valaki, állandó felügyelet alatt állt. Később a megbízója közeledni kezdett felé, majd miután erőszakosabbá vált, a nő elutasította őt.

Egyszer csak felém fordult, majd annyit mondott: ha most itt megölnélek és bedobnálak a tóba, húsz évig senki nem tudná, hova tűntél. Megijedtem, de nem mutattam, ám megittam két pohár bort. Azután az estéből semmire nem emlékszem, valószínűleg valami lehetett az italomban, öntudatlan állapotba kerültem

– folyatta a Miss Universe Hungary korábbi győztese, aki reméli, hogy nem bántották aznap este. Később édesapjának és az üzenőcsoportban lévő többi lánynak is jelezte, hogy baj van, a fő problémák viszont csak a következő napon jöttek.

„Mivel minden nap elmentem sétálni, ezt a taktikát választottuk. Mindent a szállodában hagytam, majd elindultam. Segítettek, hogy két éjszakát védett helyen töltsek” – tette hozzá Jázmin Viktória, akit a hatóságok együttműködésének köszönhetően sikerült elbújtatni, majd végül édesapja hozta őt haza.

A modell a Blikknek arról is beszélt, hogy képtelen volt aludni azon az egy napon, ugyanis rettegett attól, hogy megtalálják.

Még most is rémálmaim vannak, mert utólag azt mondták a szakemberek, alig egy napon múlt, hogy engem vagy a szerveimet nem adták el

– vallott őszintén a történtekről Jázmin Viktória, aki azt is elárulta, hogy az egyik lány feljelentése nyomán kezdett nyomozni az Interpol, hazaérkezése után pedig egy hétig nem is volt képes beszélni arról, miben volt része a balkáni országban.

Elmondása szerint azonban a férfi a közösségi médiában is megtalálta, ahol többek között kompromittáló felvételekkel fenyegeti, így egyelőre nem mer nyugodtan élni.

Jázmin Viktória elmondta: a vele történtekkel arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy ilyen történések még egy tapasztaltabb modellel is előfordulhatnak. A  traumát pszichológus segít neki feldolgozni, az élete pedig teljesen megváltozott azóta.

Nem merek egyedül menni sehova, ha látok egy embert, aki hasonlít rá, szinte a szívem megáll, annyira megijedek. Minden egyes programomról, de még egy sima bevásárlásról is legalább két embert értesítek

– mondta a Blikknek a Miss Universe Hungary 2021-es győztese.

Rovatok