Index Vakbarát Hírportál

Visszadobta az ügyészség Marilyn Manson ügyét

2022. szeptember 21., szerda 14:48

Közel kétévnyi nyomozás után George Gascón kerületi ügyész elmondta, hogy többet vár a seriff nyomozóitól.

Közel két évvel azután, hogy először merültek fel Marilyn Manson énekes ellen szexuális zaklatással kapcsolatos vádak, a Los Angeles megyei seriff hivatala átadta a vizsgálatot a kerületi ügyészségnek − jelentette be a hivatal kedden.

A kerületi ügyész szerint azonban a nyomozók nem fejezték be a munkát − írta meg a Patch hollywoodi kiadása. 

Egyelőre nem tudni, hogy a zenész ellen – akinek valódi neve Brian Warner – vádat emelnek-e majd. Warner tagadta a több nő által felhozott vádakat.

A Los Angeles megyei seriffhivatal nyomozói befejezték a tizenkilenc hónapja tartó nyomozást a Marilyn Manson néven közismert Brian Warner ellen felmerült, szexuális zaklatással kapcsolatos vádakkal kapcsolatban. Az ügyet 2022. szeptember 19-én, hétfőn benyújtották a Los Angeles Megyei Kerületi Ügyészségnek felülvizsgálatra és a vádemelés megfontolására

− jelentette be a hivatal. 

George Gascón kerületi ügyész kedden gyors választ adott, mondván, hogy a seriff nyomozói csak „részlegesen nyújtották be az ügy anyagát”. Gascón azt mondta, hogy elvárja, hogy a nyomozók további bizonyítékokat szolgáltassanak az ügyben, de nem közölte, mikorra várható az ügy folytatása. 

Amint mindent megkapunk, az ügyészek gondosan és megfontoltan átnézik az anyagokat, mielőtt döntést hoznánk 

− mondta.

Az 53 éves zenész ügyvédje tavaly a következő nyilatkozatot adta ki:

Mr. Warner határozottan tagadja, hogy bárkit szexuálisan zaklatott volna vagy bántalmazott volna. Az ügyfelemmel szemben felhozott alaptalan híreknek három közös vonásuk van − hamisak, állítólag több mint egy évtizeddel ezelőtt történtek, és részei egy összehangolt támadásnak, amelyet Mr. Warner korábbi partnerei és munkatársai indítottak, akik fegyverként használták személyes életének egyébként hétköznapi részleteit, és konszenzusos kapcsolatukat kitalált rémtörténetekké alakították.

Warnert 2021 áprilisában Esmé Bianco, a Trónok harca színésznője perelte be állítólagos szexuális zaklatás és szexuális erőszak miatt.

A szövetségi bíróságon benyújtott perben azt állították, hogy Warner

csalárd film- és klipszerepajánlatokkal győzte meg Ms. Biancót, hogy Los Angelesbe utazzon, mire Mr. Warner ezután erőszakkal fenyegetőzött, és erőszakos szexuális cselekményeket hajtott végre Ms. Biancón, amelyekhez ő nem járult hozzá.

A kereset szerint Biancót Warner munka ígéretével hívta meg Los Angelesbe az Egyesült Királyságból, és miután 2011-ben beköltözött nyugat-hollywoodi lakásába, a férfi engedélye nélkül nem volt szabad ennie, aludnia vagy távoznia.

Warner 2011 májusában vagy annak környékén megerőszakolta Biancót 

− állítja a kereset.

Warner ügyvédje tavaly nyilatkozatot adott ki a City News Service-nek, amelyben tagadta Bianco állításait.

Ezek az állítások bizonyíthatóan hamisak. Hogy egyértelmű legyen, ezt a keresetet csak azután nyújtottuk be, hogy ügyfelem nem volt hajlandó engedni Ms. Bianco és ügyvédje pénzügyi követeléseinek

− mondta.

Tavaly februárban Evan Rachel Wood színésznő szexuális és fizikai bántalmazással vádolta Warnert, ami 2007 januárjától 2010 augusztusáig tartó kapcsolatuk alatt történt. Lemezkiadója, a Loma Vista Recordings Wood vádja után kirúgta Mansont.

Warner egy közösségi médiában közzétett bejegyzésben tagadta Wood vádjait. Idén márciusban visszavágott a bíróságon, beperelte Woodot, és azt állította, hogy ő és egy másik nő „érzelmi fájdalmat” okozott neki azzal, hogy más nőket is arra bátorított, hogy hamisan vádolják meg szexuális zaklatással.

Egy múlt héten az interneten közzétett videóban George Gascón, Los Angeles megyei kerületi ügyész azt mondta, hogy hivatala készen áll arra, hogy felülvizsgálja a Manson-ügyet, amint a seriffhivatal benyújtja.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Toni Anne Barson / WireImage / Getty Images)

Rovatok