Index Vakbarát Hírportál

Szabadulhat a börtönből a netflixes csaló

2022. október 6., csütörtök 15:05

Csak abban az esetben engedhetik ki a fogdából Anna Delvey-t, ha talál magának egy szállást, ahol 24 órás felügyelet alatt tarthatják.

Anna Delvey, avagy Anna Sorokin az életéről szóló netflixes sorozatnak köszönhetően vált világszerte ismertté. A szélhámos hírében álló álüzletasszony, aki német örökösnőnek adta ki magát, többeket megkárosított. 2019-ben nyolc vádpontban találták bűnösnek, köztük lopás miatt.

Még egy 22 millió dollárról szóló banki kölcsönt is igényelt álindokokkal, ám végül lebukott, 2017-ben tartóztatták le. Négytől 12 évig terjedő börtönbüntetésre ítélték, de jó magaviselete miatt 2021. február 11-én szabadult. Ügyét a bevándorlási hivatal vette át ugyanazon év márciusában, így ismét rács mögé került, amíg döntenek a kitoloncolásáról, azóta a gosheni büntetés-végrehajtási intézetben tartják fogva – írja a PageSix.

A legfrissebb információk szerint Delvey-t házi őrizetbe helyezik tízezer dolláros (4,3 millió forintos) óvadék ellenében, azonban ehhez egy olyan szállást kell találnia, ahol a nap 24 órájában felügyelet alatt állhat az ellene folyó eljárás végezetéig. A bíró ugyanakkor kimondta, Delvey – akinek egymillió Instagram-követője van – nem posztolhat a közösségi médiában sem közvetlenül, sem harmadik fél által.

Mint azt Delvey ügyvédje, Duncan Levin egy közleményben kijelentette: 

Rendkívül örülünk a bíróság Anna Sorokin szabadon bocsátásáról hozott döntésének. A bíró joggal ismerte fel, hogy Anna nem jelent veszélyt a közösségre.

A jogász továbbá azt is megjegyezte, hogy Delvey fellebbezni kíván az ítélet és a kitoloncolás ellen. Az álörökösnő egyébként a fogdában sem unatkozott, általa készített alkotások és NFT-k árulásával ütötte el az időt.

(Borítókép: Anna Delvey a bíróságon 2019. április 11-én New Yorkban. Fotó: Timothy A. Clary / AFP)

Rovatok