Index Vakbarát Hírportál

A világ legnagyobb II. Erzsébet-portréját rajzolta az égre egy pilóta

2022. október 7., péntek 18:03

A világ legnagyobb II. Erzsébet-portréját rajzolta az égre repülőjével egy pilóta, hogy jótékony célra gyűjtsön vele pénzt.

Amal Larhlid egy kis Piper PA-28 géppel csütörtökön két óra alatt rajzolta az égre a néhai uralkodó koronás arcképét. Az összegyűlt pénzt a brit Hospice szolgálat kapja.

A portré, amit a ForeFlight repüléstervező program segítségével készített, 104 kilométer hosszú és 64 kilométer széles volt. A királynő arca Oxford fölé esett, a koronája Milton Keynestől Warwickshire-ig húzódott, a koronagyémánt pedig éppen Northampton fölé jutott – írja az MTI.

Sok generációt inspirált, hetven évig szentelte magát az ország szolgálatának

– írta a királynőről Larhlid a JustGiving adománygyűjtő oldalon.

Hiszek az emlékezés és a megbecsülés erejében olyan időkben, mint a mostani

– fűzte hozzá hangsúlyozva, hogy a portrét a királynő iránti tisztelete kifejezéseképpen rajzolja az égre. Eredetileg keddre tervezte a repülést, de a rossz időjárás miatt csütörtökre kellett halasztania. Larhlid elmondta, hogy a legnehezebb a korona felrajzolása volt az éles kanyarok miatt.

A sikeres vállalkozás után az adománygyűjtő oldalon már több mint ezer font (482 ezer forint) gyűlt össze a kitűzött ötezer fontból (2,4 millió forintból).

Rovatok