Index Vakbarát Hírportál

Ismét bíróság előtt Curtis testvére

2022. október 7., péntek 11:07

Pénteken tartották Curtis testvérének előkészítő tárgyalását a Fővárosi Törvényszéken. Sz. Lajos ártatlannak vallotta magát a Katzenbach-gyilkosságban.

Sz. Lajost és két társát azzal gyanúsítják, hogy 2009-ben ők gyilkolták meg előre kitervelt módon az MTK egykori játékosát, Katzenbach Imrét. Az exlabdarúgó egy pénzmosási ügyben volt érintett az Eclipse Informatikai Zrt.-nél, nem sokkal a botrány kirobbanása után azonban eltűnt. Holttestét csak 2020 végén találták meg az Eclipse-ügy miatt többéves szabadságvesztését töltő H. Attila baranyajenői birtokán. A férfi halálát a fejére mért ütés okozhatta.

Sz. Lajost a többi gyanúsítottal együtt tavaly májusban vették őrizetbe és tartóztatták le. Tavaly novemberig rács mögött maradtak: akkor rövid időre kiengedték, majd megint lecsukták őket. Aztán karácsonykor ismét kiszabadultak, de nem sokáig örülhettek, mert január 6-án ismét letartóztatták őket, miután az ügyészség megfellebbezte a kiengedésükről szóló döntést.

A Blikk tudósítása szerint Sz. Lajost és társait bilincsbe verve, kommandósok kísérték a tárgyalóterembe péntek reggel. Abban az esetben, ha Curtis bátyja bűnösnek vallotta volna magát, nem tartottak volna több tárgyalást, ám a vádlottak közül egyik sem tett így, és nem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról. Sz. Lajos kijelentette: nem követte el a bűncselekményt, amit a poligráfos vizsgálat is alátámasztott, és kérte, hogy szüntessék meg vele szemben az eljárást.

Rovatok