Index Vakbarát Hírportál

Szexuálisan zaklatták Paris Hiltont

2022. október 12., szerda 10:38

Kendőzetlen őszinteséggel vallott a középiskolás korában őt ért szexuális zaklatásról Paris Hilton. A jelenleg sikeres üzletasszonyt egy méhnyakrákvizsgálatnak álcázott orvosi ellenőrzésen érte az abúzus, amelyről amiatt rántotta le most a leplet, hogy elindulhasson a lelki gyógyulás útján.

Az elmúlt években szárnyra kapott #MeToo mozgalom miatt ugyan rengetegen, köztük hírességek is megtörték a csendet, és megpróbáltatásaikról rántották le a leplet, azóta is időről időre kerülnek elő újabb megrázó történetek és zaklatási botrányok

Egy ilyen történettel állt elő a korábban botrányairól elhíresült, jelenleg már a nyilvánosság elől visszavonultan élő üzletasszony, Paris Hilton is, akit állítása szerint még középiskolás korában ért szexuális zaklatás. 

Ugyan ennek már több évtizede, Hilton most őszintén beszélt arról, hogy amikor a utahi bentlakásos Provo Canyon Schoolba járt, méhnyakrákvizsgálatnak álcázva őt és több diáktársát is bántalmazták. 

Késő este, hajnali 3 vagy 4 körül volt, bevittek engem és más lányokat abba a szobába, és orvosi vizsgálatokat végeztek rajtunk. Mindezt azonban nem orvosokkal, hanem két személy, akik az iskolai személyzethez tartoztak, egy asztalra fektettek minket, és belénk helyezték az ujjukat. Nem tudtam, mit csináltak, de határozottan nem orvosok voltak. Nagyon ijesztő volt, de ezt évekig mélyen elnyomtam magamban, pedig már tudom, szexuális zaklatás volt

– mondta Hilton a The New York Timesnak.

A lapnak adott interjúja mellett az üzletasszony a Twitteren is beszámolt a szörnyűségről, amely 16 éves korában érte őt az intézményben. 

Kénytelen voltam egy párnázott asztalon feküdni, széttártam a lábam, és alávetettem magam az állítólagos vizsgálatnak. Közben lefogtak, én pedig sírtam. Erre ők csendre intettek, és kérleltek, hogy ne küzdjek ellene

– írta Paris Hilton, aki úgy érzi, el kellett mondania a történteket ahhoz, hogy elindulhasson a gyógyulás útján. 

Szülei rossz magaviselete miatt küldték az intézménybe

Szülei lázadó természete miatt íratták be az intézménybe, amikor 16 éves volt, az iskolában 11 hónapot töltött el, mire végül szülei kivették onnan. 

Hilton mellett három volt osztálytársa is megszólalt az iskolában történtekről, és megerősítették a bántalmazásra vonatkozó állításokat. Az üzletasszony a This is Paris című dokumentumfilmben korábban megosztotta, hogy a jelenlévőket gyógyszerekkel tömték, és gyakran napi 20 órára is magánzárkába zárták őket.

Mindennap pánikrohamot kaptam, és sírtam, annyira nyomorultan éreztem magam. Fogolynak éreztem magam, és utáltam az életet. Annyira hálás voltam, hogy kikerülhettem onnan, nem is akartam újra szóba hozni. Csak szégyelltem, és nem akartam beszélni róla

– mondta Paris Hilton.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Paris Hilton. Fotó:  Gareth Cattermole / Getty Images)

Rovatok