Index Vakbarát Hírportál

Magyarországra jön az év énekese

2022. október 18., kedd 11:59

Magyarországra érkezik a héten Kevin Davy White. A Nagy-Britanniában 2022-ben az év énekesének és dalszövegírójának választott előadó három napig marad a fővárosban: október 20-án koncertet ad a MOM Kultban, meglepetésfellépéssel készül Budapest egyik szórakozóhelyén, valamint népszerűsíti a jövő évi Örvényesvölgy Fesztivált.

Kevin Davy White-ot az angol sajtó a gitárjátéka alapján Jimi Hendrixhez hasonlította, kivételes hangjával soul, blues és populárisabb zenei világú dalokat ad elő. A budapesti közönség október 20-án a MOM Kult koncertjén ismerheti meg tehetségét. A zenész 2023-ban készül új lemez kiadására, az Egyesült Királyságban tömegek előtt lép fel többek közt a Simply Red, a Texas és a Westlife vendégeként.

Magyarországon először 2022 nyarán járt, egy zalai akusztikus esten lépett színpadra. A budapesti koncertre már a teljes zenekarával érkezik, és mint mondta, 

szeretné a zenéjével elvinni a fesztivál hírét mindenhová, mert egy egészen különleges kezdeményezésről van szó.

A brit énekes lesz az Örvényesvölgy Fesztivál egyik fellépője, az eseményt 2023. június 9–17. között tartják Zalacsányban. Magyarország legfrissebb nyári fesztiválján a zalai erdőszélen öt külföldi előadó mellett hazai zenekarok lépnek színpadra.

Badacsonyi Tamás, a rendezvény ötletgazdája és szervezője szerint „exkluzív, meghitt, és bevett szabályokat nem követő” fesztivált szerveznek. Az otthonos érzést szolgálja a limitált jegyeladás, valamint a zenei felhozatal is. Olyan vendégek érkeznek jövőre Zalacsányba, akikkel ebben a környezetben nem találkozik a közönség. A fesztivál a 2023-as Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program része, helyszínén a korábbi években a többszörös Grammy-díjas Al di Meola és Mario Biondi is fellépett.

(Borítókép: Kevin Davy White 2022 nyarán lépett fel egy zalai akusztikus esten)

Rovatok