Index Vakbarát Hírportál

21 éves fiú halt meg Travis Scott koncertjén, peren kívül egyeztek meg

2022. október 21., péntek 13:21

A rapper tavalyi, Astroworldön megrendezett koncertjén tízen haltak meg. Az áldozatok családja ezt követően beperelte Scottot, illetve a szervezőket is, nemrég született meg az első megállapodás.

Travis Scott tragédiával tűzdelt, Astroworld fesztiválos koncertjére 2021 novemberében került sor, amelyre annyi látogató érkezett, hogy óriási tumultus és ezzel együtt pánik alakult ki. A rajongók egymást taposták a fellépés alatt, aminek következtében tízen életüket vesztették, köztük a 21 éves Axel Acosta is, aki Washingtonból utazott Houstonba, hogy lássa a rappert, mivel nagy rajongója volt. A koncert alatt viszont olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt. A fiatal, illetve több másik áldozat családja a történteket követően beperelte Scottot és a szervezőket, a Live Nationt. 

A TMZ információi szerint nemrég megszületett az első megállapodás, Acosta csalája peren kívül egyezett meg a Live Nationnel. Ahogy azt ügyvédjük, Tony Buzbee megjegyezte, az egyezség feltételei bizalmasak, azonban egy másik forrás arról számolt be, a szervezők, és nem Travis Svott fogja kifizetni a kártérítést – amelynek részletei nem ismertek. A rapperhez közel álló egyik bennfentes pedig a következőképp beszélt a fejleményről: 

Travis Scott csapata egyetlen, Astroworlddel kapcsolatos megbeszélésen sem vett részt

– nyilatkozta a bennfentes.

Scott ugyanakkor még nem lélegezhet fel, mivel Axel Acosta mellett további kilenc áldozat családja nyújtott be keresetet ellene, akikkel még nem sikerült megegyeznie a Live Nationnek. 

(Borítókép: Travis Scott 2021. november 5-én. Fotó: Rick Kern / Getty Images)

Rovatok