Index Vakbarát Hírportál

Az RTL is bocsánatot kér, közleményt adott ki a csatorna Vadon János viselkedése miatt

2022. október 22., szombat 09:49

Az RTL a kiskorúak védelmét különösen fontosnak tartja, ezért a csatorna is bocsánatot kér Pedritótól, a szüleitől és a műsor mindazon nézőjétől, aki sérelmesnek érezte a Celeb vagyok, ments ki innen! című kalandreality azon jelentét, amikor Vadon János beszélgetett a kolumbiai kisfiúval.

„A Celeb vagyok, ments ki innen! kedd esti élő adásában Vadon János egy kolumbiai kisfiúval, Pedritóval beszélgetett. Őszinte sajnálatunkra, az élő műsorban elhangzott „vicc” bántó volt, annak tartalmával az RTL Magyarország semmilyen módon nem tud azonosulni” – olvasható az RTL friss közleményében. A csatorna kiemelte:

Fontosnak tartjuk azonban, hogy Vadon János – felismerve az elhangzottak súlyát – a következő adásban bocsánatot kért. Az RTL a kiskorúak védelmét különösen fontosnak tartja. Éppen ezért mi is bocsánatot kérünk Pedritótól, a szüleitől és a műsor mindazon nézőjétől, aki a jelenetet sérelmesnek érezte.

Mint ismert, hétfőn indult az RTL celebpróbáló kalandjátéka, amelynek ezúttal Argentína és a Dél-Afrikai Köztársaság után  Kolumbia a helyszíne. A Celeb vagyok, ments ki innen! hatodik évadában a hírességeket ismét Sebestyén Balázs és Vadon János koordinálja, akiknek a formátum már ismerős terepnek számít, 2008-tól ugyanis négy szérián keresztül vezették a műsort. Ennek ellenére az első adás után, amelyben csak úgy röpködtek a poénok, a második részben sikerült kissé túltolni a szerepüket, amikor statisztaként egy Pedrito néven bemutatott kolumbiai kisfiú is csatlakozott hozzájuk. 

Vadon Jánost meg is büntették pénteken

A poénnak szánt jelenet, amelynek a lényege az volt, hogy a kisgyereknek – bár feltehetőleg egy szót sem érthetett az egészből – minden magyarul feltett kérdésre Si, Senor!, azaz Igen, uram választ kellett adnia, balul sült el végül, a kérdések tartalma sokaknál kiverte a biztosítékot, ami elég nagy médiavisszhangot is kapott, a hírek szerint pedig állampolgári bejelentés alapján már a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is vizsgálja műsorszámot, hogy történt-e jogsértés benne.

Vadon János másnap minden felelősséget magára vállalva élő adásban kért bocsánatot, Sebestyén Balázs pedig közölte, hogy emellett meg is büntetik a viselkedéséért, amire a pénteki részben sort is kerítettek: a műsor sztorivonalába illesztve beküldték a celebek táborhelyére, hogy kitakarítsa a mellékhelyiséget utánuk. Ugyan a szereplők faggatták, mi történt, de a műsorvezető erről nem árult el részleteket – elvégezte a dolgát, és sietősen távozott a helyszínről. 

Rovatok