Index Vakbarát Hírportál

Till Attila Köllő Babettnek: Terhes vagy?

2022. október 24., hétfő 05:49 | aznap frissítve

Ezúttal is jó hangulatban telt a Sztárban Sztár leszek! élő show-ja, amely papíron az eddigi talán legimpozánsabb sztárkavalkádot vonultatta fel. Többek között Camila Cabello, Cher, Miley Cyrus, Chester Bennington és az olasz Måneskin frontembere, Damiano David is életre kelt a színpadon, a legnagyobb meglepetést mégis egy hazai énekesnő bőrébe bújó versenyző okozta.

Újabb hét, újabb Sztárban Sztár leszek! élő show – ezúttal már a harmadik. Vasárnap ismét felrobbantották a TV2 stúdióját az ország újdonsült tehetségei, melyek közül hamarosan valaki hazaviheti a nem kevesebb mint tízmillió forintos fődíjat. Mivel az elmúlt két adásban Tóth Gabi és Majoros Péter egy-egy versenyzőjétől is könnyes búcsút kellett venni, ezúttal már csak tízen álltak színpadra, ez azonban mit sem rontott a műsor hangulatán.

A konkurens csatornán futó X-Faktor első élő show-ja után közel sem érezhető túlzásnak a Sztárban Sztár leszek! szlogenje, mely az „Ország legnagyobb házibulijaként” hirdeti magát a műsort.

Az X-Faktorral szemben a Sztárban Sztár egy sokkal szabadabb és szórakoztatóbb produkció, a mesterek közötti összhang és szinergia pedig sokszorosa annak, amit az RTL tud produkálni.

Mindez valószínűleg részben annak is köszönhető, hogy a Sztárban Sztár leszek! mesterei, azaz Majoros Péter, Köllő Babett, Tóth Gabi és Pápai Joci már második éve végzik ebben a felállásban a munkát, míg az X-Faktor mentorai közé az elmúlt években folyamatosan becsúszott egy-egy új tag – legutóbb például Herceg Erika.

A kivételesen 19:00-kor (az RTL-en futó Celeb vagyok ments ki innennel egy időben) kezdődő show első tíz perce természetesen ezúttal is a mesterek ruhakölteményeinek megszakértésével telt, melyekről kiderült, október 23-a miatt lett az öltözködési kód a fekete. Köllő Babett ruhája ráadásul olyannyira extravagánsra sikeredett, hogy Tilla megkérdőjelezte, nem rejteget-e esetleg alatta valamit a színésznő,

tette mindezt egy szofisztikált „terhes vagy, Babett?” kérdéssel,

melyre Köllő csak egy finom nevetéssel reagált.

Harry Potter és az elvarázsolt hangok

A műsort Oláh Szandra produkciója indította, aki a kubai–mexikói származású Camila Cabello bőrébe bújva szántotta fel a színpadot, az izgulás miatt azonban a tüzes szépségből áradó magabiztosságot nem tudta teljesen visszaadni. A mestereknek mindenesetre tetszett a produkció, Tóth Gabi és Köllő Babett nyolc, míg Majoros Péter kilenc ponttal jutalmazta az átalakulást, így Oláh 25 ponttal hagyhatta el a színpadot.

Őt követte Tóth Napsugár, aki az est minden bizonnyal egyik legjobban várt átalakulásával sokkolta a nézőket és a mestereket is – Tóth ugyanis a Linkin Park legendás énekesévé, Chester Benningtonná alakult, a produkció azonban nem aratott töretlen sikert.

Harry Potter és az elvarázsolt hangok

– mondta Tilla a produkció után, utalva arra, hogy Napsugár sokkal inkább hasonlított a szőke Harry Potterre mintsem Benningtonra, ráadásul a refrének során a hanggal sem volt minden rendben. Mindezt Tóth Gabi is megjegyezte, aki ugyan nem hibáztatta a versenyzőt, a hangzásról a következőképp nyilatkozott:

Becsuktam a szemem és a kisfiú jutott eszembe, aki kiabálta, hogy Bözsi néni!

– fűzte hozzá nevetve. A helyzetet Tóth Napsugár mestere, Babett próbálta menteni, aki a lány elszántságát díjazta, a produkció alatt ugyanis Babett férjének boxerét viselte, hogy a lehető legférfiasabb lehessen, az éneklés azonban a mesterek szerint így sem ért többet 21 pontnál.

Volt ennél rosszabb is

A műsor első felében a legnagyobb vitát egyértelműen Molnár Sanyi átalakulása váltotta ki, Köllő Babett versenyzőjének produkciója Majka szerint ugyanis nyomokban sem tartalmazott Justin Timberlake-et. Tóth Gabi, Pápai Joci és Köllő Babett ugyan próbálták meggyőzni a rappert, hogy a levegőben való éneklés és az intenzív koreográfia mind-mind értékelhetők voltak, Majka ezt egyáltalán nem vette figyelembe és egy csúfos hat ponttal „jutalmazta” az éneklést.

Tóth Gabi és Pápai Joci próbálták menteni a menthetőt, nyolc pontnál azonban ők sem tudtak többet adni Molnár éneklésére, így Köllő Babett versenyzőjének 22 ponttal kellett beérnie.

Bari Laci és a koreai Michael Jackson letarolták a színpadot

Meglehetősen nagy volt a kontraszt a reklám után, Bari Laci és Kökény Dani ugyanis letarolták a TV2 stúdióját. Előbbi Pély Barna bőrébe bújva adta elő a Hófehér Jaguár című szerzeményt (és zsebelt be vele 30 pontot), míg utóbbi a dél-koreai showman PSY-ként lopta be magát a közönség szívébe, hiszen elképesztő buli csapott a színpadon.

Igaz, a Tilla szerint koreai Michael Jackson-jelmezbe bújt Kökény néhol belehibázott szövegbe, Majka szerint ez egyáltalán nem volt probléma, hiszen a nyelvnek köszönhetően bármit is mondott volna, az hihető is lett volna. Bár az ítészek rendkívül élvezték a produkciót, sőt mi több, elmondásuk szerint Joci versenyzője tudott eddig a legtöbbet fejlődni, a pontszámokban ez korántsem látszott meg – a közönség ugyanis hiába kiabálta, hogy „tíz”, Tóth Gabi és Köllő Babett csak nyolc, míg Majka kilenc ponttal értékelte az átalakulást.

A magyarul éneklő Yulaysi Miranda mindenki szívet elrabolta

A múlt heti élő show nyertesét elképesztő mély vízbe dobta mestere, Majka, Yulaysi Miranda ugyanis még soha nem énekelt magyarul, ezúttal azonban Mohamed Fatima „Ragyog a szívem” című dalát kellett előadnia – ami szinte tökéletesre sikeredett. Az énekesnő elárulta, ugyan már 32 éves, egyértelműen ez volt élete eddigi legnagyobb kihívása.

Az van, hogy te ide érkeztél és nem tudsz olyan feladatot kapni, amit ne tudnál megoldani. (…) Olyan énekes vagy, aki taníthatna egy országot

– vélekedett Köllő a produkcióról, melyhez Majka később hozzátette: az éneklés után biztos benne, hogy Yulaysi jobban beszél magyarul, mint Pápai Joci. Az átalakulást persze a maximális 30 ponttal értékelték a mesterek, minek köszönhetően Yulaysi az idei évad egyik legnagyobb felfedezettje lehet – pontosan úgy, mint Majka másik versenyzője, Kaly Roland.

A fiatal srác az olasz Måneskin frontemberének, Damiano Davidnak bújt a bőrébe, és bár Marics Peti év eleji alakítását nem sikerült felülmúlnia, a négytagú zenekar „I wanna be your slave” című száma kifejezetten értékelhető módon csendült fel a Sztárban Sztár leszek! színpadján. Az estet Tóth Gabi versenyzője, Jósa Tamás zárta, aki szintén hatalmasat énekelt (melyért 29 pontot kapott a mesterektől), a harmadik élő show-t azonban nem meglepő módon ismét Yulaysi Miranda nyerte.

Jövőre is Sztárban Sztár lehet!

A versenyprodukciók után Till Attila nem restellt bejelenteni, hogy múlt héten a Sztárban Sztár leszek! volt a hétvége legnézettebb műsora, hiszen még a konkurens csatornán futó X-Faktort is legyűrték. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy egy olyan időpontban tették mindezt, amikor az X-Faktor alapjáraton nincs képernyőn, kizárólag a mentorház miatt jelentkezett dupla résszel az RTL tehetségkutatója.

Az örömhír mellé azonban egy bejelentés is érkezett: 2023-ban is lesz Sztárban Sztár leszek! melyre akár már most jelentkezhetnek azok, akik úgy érzik, bennük van a kellő tehetség.

A második körös nézői szavazás után a veszélyzónába Oláh Szandra és Molnár Sanyi került, előbbi Camila Cabello, míg utóbbi Justin Timberlake-ként énekelt az est folyamán. Az utolsó, mindössze kétperces villámszavazás során a nézők úgy döntöttek, hogy a múlt heti veszélyzónája után ismét Molnár Sanyit mentik meg, így Pápai Joci versenyzőjének, Oláh Szandrának kellett elhagynia a Sztárban Sztár leszek! harmadik élő show-ját.

A szomorkodásra azonban nem sok idő maradt, rövid búcsúzkodás után már a jövő heti adásé, valamint az új átalakulásoké volt a főszerep. Október 30-án kilenc versenyzővel folytatódik tovább a TV2 tehetségkutatója, ahol a következő énekesek szerepébe bújnak majd a bent maradt sztárban sztárok:

A Sztárban Sztár leszek! negyedik élő show-ja már a megszokott időpontban, 19:15-től lesz látható vasárnap.

(Borítókép: TV2)

Rovatok