Index Vakbarát Hírportál

Kiszabadult, és megmutatta valódi arcát a „zombi Angelina Jolie”

2022. október 29., szombat 10:27

A „zombi” Angelina Jolie-hasonmás, aki arról vált ismertté, hogy kísérteties Instagram-képeket posztolt, felfedte valódi arcát az iráni televízióban, miután kiengedték a börtönből.

Sahar Tabar a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem hasonlít zombi alteregójára.

Sokan azt hitték, hogy plasztikai műtétek sokaságán esett át, hogy elérje démoni külsejét, de a Rokna iráni tévécsatornán felfedte magát, és kiderült, hogy erről szó sincs.

A 21 éves teheráni Tabar, akinek valódi neve Fatemeh Khishvand, eredetileg szeméremsértés és a hidzsáb viselésére vonatkozó szabályok megsértése miatt került börtönbe. A nőt 2019 októberében tartóztatták le erkölcsi provokáció és istenkáromlás miatt, és tíz év börtönbüntetésre ítélték.

A médiasztárt most 14 hónap elteltével nemrég szabadon engedték − számolt be róla Masih Alinejad aktivista.

„Amit az Instagramon lehetett látni, az a számítógépes effektek eredménye volt” − mondta el Tabar.

A lányra kiszabott ítéletet még 2020-ban jelentette be az aktivista az interneten. Ahogy fogalmazott, „Sahar Tabar még csak 19 éves. És egy vicc miatt került börtönbe.”

Elterjedt róla, hogy rengeteg műtéten esett át 

A közösségimédia-sztár 2017-ben vált híressé, miután állítólag 50 műtéten esett át, hogy úgy nézzen ki, mint az Oscar-díjas színésznő, Angelina Jolie.

Egy, a tárgyalása előtt készült televíziós interjúban, ahol „zombiként” jelent meg, és arca nagyrészt ki volt takarva, megerősítette, hogy ijesztő külsejét leginkább sminkeléssel és digitális szerkesztéssel érte el.

Később elismerte, hogy volt néhány műtétje, például orrplasztika, ajakfeltöltés és zsírleszívás, de ragaszkodott ahhoz, hogy szokatlan megjelenésének nagy részét a sminknek és a digitális utómunkának köszönheti.

A kozmetikai sebészet rendkívül népszerű az iszlám köztársaságban, évente több tízezer műtétre kerül sor.

Az Instagram az egyetlen jelentős közösségimédia-szolgáltatás, amely Iránban elérhető, ellentétben a Facebookkal és a Twitterrel; a Telegram üzenetküldő szolgáltatás pedig hivatalosan tiltott.

Rovatok