Index Vakbarát Hírportál

Retteg Harry herceg könyvétől a királyi család

2022. október 30., vasárnap 11:25

Harry herceg az Egyesült Királyságba utazhat, hogy népszerűsítse Spare című új memoárját, amely a királyi család rosszallását vonhatja maga után, beleértve azt is, hogy megfosztják címétől őt és feleségét − állítják szakújságírók.

Harry herceg a hírek szerint jövőre Nagy-Britanniába utazhat, hogy elmagyarázza, milyen „szándékkal” írta a könyvet − közölte a Daily Mail

A királyi család magas rangú tagjai állítólag már készülnek a 416 oldalas könyv január 10-i megjelenésére. Tom Bower életrajzíró arra figyelmeztetett, hogy az emlékirat fogadtatása a pár számára döntő pillanat lesz.

Az állítások szerint Harry hercegnek többször is át kellett írnia a könyvét, mielőtt a kiadók elfogadták volna, ami félelmet keltett, hogy a könyvet a királyi családról szóló történetekkel „turbózták fel”.

A kiadó többet akart

Egy, a folyamatot ismerő forrás azt nyilatkozta a The Sun című bulvárlapnak, hogy

a könyv többször is ide-oda ment Harry herceg és [a szellemíró] JR Moehringer, valamint a kiadók között. Többet akartak, mint ami az első vázlatban szerepelt, majd Harry a királynő halála után finomítani akart a szövegen.

Ezen túl a kiadó szerette volna, hogy a könyv több területet fedjen le, és több részlet legyen benne néhány olyan dologról, amit az eredeti verzió is említett.

Rovatok