Index Vakbarát Hírportál

Lakatos Márk csak Pápai Jocitól kért bocsánatot, Majkától nem

2022. november 4., péntek 11:58

Úgy néz ki, pont került egy néhány nappal ezelőtt kitört bulvárbotrányra, amelyben Lakatos Márk Pápai Joci és Majoros Péter Barokk című dalát illette éles kritikával. A stylist újabb TikTok-videóval jelentkezett, amiben ugyan bocsánatot kért, de a videóklippel kapcsolatos véleményét nagy részben továbbra is fenntartja.

Lakatos Márk nemrég egy TikTok-videóban kritizálta Majoros Péter és Pápai Joci Barokk című közös dalát, ugyanis a stylist szerint sem a zenének, sem pedig a videóklipnek nincs köze a címhez, nevezetesen a barokkhoz. Lakatos Márk nem fogta vissza magát, hiszen ahogy fogalmazott, Pápai Joci „elfuserált gregoriánutánzatokat nyom, a szövegben semmi utalás nincs a barokkra, és a videóklip, amiben lehetett volna virítani valamit, úgy néz ki, mintha egy szabadon értelmezett Robin Hood, a tolvajok fejedelme című film lett volna”.

Videójában több kérdést is feltett a szerzőpárosnak, ugyanis nem tudta eldönteni, hogy nagyzolásból, a rajongók teljes hülyének nézéséből vagy egyszerűen csak igénytelenségből adták ezt a címet. 

Fiúk! Legalább egy Wikipédiát nézzetek meg máskor!

– tanácsolta a stylist.

Egyikük sem hagyta szó nélkül

Először Majoros Péter reagált Facebook-oldalán a stylist videójára, amit azzal kezdett, hogy ugyan ő sosem akarta, nem először került bele Lakatos videóinak tartalmába. Korábban sosem reagált ezekre, mert ahogy ő fogalmaz, van annyira nagylelkű, hogy a sikerein ne osztozzon mindenkivel, de ezúttal kénytelen volt válaszolni Lakatos Márk kérdésére.

Mikor meghallgattam a dalt, veled ellentétben nekem eszembe sem jutott ezt megkérdezni József Sebastian Pápaitól, mivel a művészet pont attól szép, hogy azt csinálunk benne, amit csak akarunk. Neked magyarázzam? Rengeteg oka lehet…

– írta a rapper, aki ezután néhány lehetséges alternatívát is felsorolt, mint például, hogy amikor Pápai a demóanyagot feljátszotta, és elküldte hangszerelésre, akkor azt gondolta, hogy ez a szám milyen „baro”, ezért ezt akarta munkacímnek adni, és a végén véletlenül még odanyomott két k-t a billentyűzeten, mikor a kávéjáért nyúlt, aztán ez annyira megtetszett neki, hogy így maradt. Zárójelben azt is megjegyezte, hogy szerinte erre van a legnagyobb sansz.  A Facebook gyűlöletbeszédre hivatkozva  nem sokkal később eltávolította, illetve felfüggesztette a rapper bejegyzését.

Azért, hogy a kétségeket eloszlassa, Pápai Joci is reagált a címadást ért kritikákra, és lerántotta a leplet arról, miért is lett Barokk a szám címe.

10 évvel ezelőtt a testvérem (aki egy kiváló muzsikus) írt egy gyönyörű gitárdallamot, ami részben egyértelműen klasszikus barokk zenei elemeket (akkordokat, dallamokat, ritmizációt), stílusjegyeket tartalmazott, részben pedig mai romantikus elemeket. Ezt én akkor nemes egyszerűséggel elneveztem barokk témának. Na ez a gitártéma elejétől a végéig szerepel a dalban, ez képezi a dal gerincét, de nekem borzasztóan értékes elem a testvéri vonatkozása miatt is. Nagyon becses kincs ez nekem! Ezek a dolgok, érzések inspiráltak a megírásban. Emiatt »Barokk« a címe..........!!!!!

– tette helyre a dolgokat Pápai Joci.

„Bocsánatot is tudok kérni”

Lakatos Márk nemrég új videóval jelentkezett TikTok-oldalán, ahol megerősítette Pápait arról, nem kell magyarázkodnia, hiszen zenészként olyan zenét ír és olyan címet ad, amilyet ő szeretne. Úgy érzi viszont, hogy ő olyan véleményt mond róla, amilyet ő gondol. 

Hallgatva tényleg felfedezhetők benne a klasszikus vagy preklasszikus zene elemei, úgyhogy el tudom fogadni, hogy te ez alapján nevezted el a dalodat. Attól függetlenül, hogy a videóklippel kapcsolatos véleményemet nagy részben fenntartom, azt elismerem, hogy kicsit elhamarkodottan és arrogánsan mondtam rólad azt, hogy teneked fogalmad nincs arról, hogy mit jelent az, hogy barokk. Mivel egy legutóbbi interjúban azt mondtam, hogy bocsánatot tudok kérni, ha úgy adódik, ezennel ezért a kijelentésemért bocsánatot kérek

 – tett pontot az ügy végére a stylist.

(Borítókép: Lakatos Márk 2021. március 22-én. Fotó: Gerencsér Tamás / Index)

Rovatok