Index Vakbarát Hírportál

Gyászol a Grace klinika stábja, meghalt a sorozat egyik kulcsfigurája

2022. november 5., szombat 18:00

Súlyos betegséget követően 78 éves korában meghalt A Grace klinika sikersorozat stábjának egyik kulcsfigurája, a díszlettervező Donald Lee Harris. A szakember a kórházi dráma mellett olyan sorozatokban dolgozott, mint a Már megint Malcolm vagy az Anyaság túlsúlyban.

Hetvennyolc éves korában meghalt Donald Lee Harris, A Grace klinika sorozat díszlettervezője, aki a kórházas műsor mellett olyan sikerszériákban vállalt háttérmunkát, mint az Office, az Anyaság túlsúlyban vagy a Már megint Malcolm. A halálhírt a család közölte a Deadline-nal, a halál okaként a szakember rákos megbetegedését jelölték meg.

Harris még 2006-ban csatlakozott A Grace klinika stábjához a 3. évad forgatásakor, és 2015-ig, a 11. évad fináléjáig a produkció sikerén dolgozott, ebben az időszakban a kórházi dráma több mint 200 epizódjában közreműködött. Legutolsó munkái között volt a 2016 és 2021 között forgatott Anyaság túlsúlyban című sitcom, amelynek 103 részén dolgozott díszletesként.

Ritkán hagyta, hogy bármi felidegesítse, nagyra értékelték hihetetlen tervezői érzékéért, higgadtságáért és kedvességéért. Ő mindig egyszerűen annyit mondott egy utolsó pillanatos változtatásra is, hogy rendben, amitől más már kitépte volna a haját. Szeretett tervezni, és szenvedélye kétségtelenül tovább fog élni munkája során

– írta közösségi oldalán Harris utolsó ügynöke, Amanda Pecora-Sutphen.

Harris az 1970-es években kezdte karrierjét, először a Donny & Marie varietéműsor művészeti osztályán dolgozott, majd díszlettervezőként olyan filmeken dolgozott, mint a Flesh Gordon és a Swap Meet. Harris a ’90-es évekig továbbra is főként tévéfilmeken dolgozott, mielőtt 2000-ben megkapta a Foxnál a Már megint Malcolm díszlettervezői állását, ami segített bevezetni az egykamerás vígjátékokat a 2000-es években.

Donald Lee Harrist felesége, Laurie Harris, valamint gyermekei, Travis és Vanessa gyászolják, munkássága előtt tisztelegve december 4-én megemlékezést tartanak.

Rovatok