Index Vakbarát Hírportál

Azahriah és Krúbi is Majkával versenyez

2022. november 5., szombat 10:23

Szakmai díjjal tünteti ki a könnyűzene kiemelkedő tehetségeit és szakembereit a Music Hungary Szövetség, a zenészektől az előadókon át a háttérben dolgozókig.

Régi tervét valósította meg a Music Hungary Szövetség azzal, hogy megalapították a Music Hungary-díjat, több figyelmet irányítva a zenei szektorra és elismerésben részesítve a kiemelkedő teljesítményeket. A cél az, hogy ez egy olyan átfogó, a zeneipar minden szegmensét mustráló elismerés legyen, amilyen Magyarországon korábban nem volt. Az alapítás éve egybeesik a Konferencia jubileumával, az első díjátadó gála a X. Music Hungary Konferencia & Showcase zárónapján, november 30-án lesz a veszprémi Hangvillában, mely ismét a Veszprém – Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt főtámogatásával valósul meg.

A nevezés folyamata nyílt volt, a nevezettekből pedig szakmai zsűri állította össze a shortlistet, nyolc kategóriában. A kategóriák plasztikusságával a Szövetség az átjárhatóságot és a zeneipar egységes szövetét hangsúlyozza – olvasható az erről szóló közleményben. 

Kategóriánként a jelöltek:

A Music Hungary Backstage-díja

A Music Hungary Showtime-díja

A Music Hungary Vizuál-díja 

A Music Hungary Innováció-díja

A Music Hungary Pro-díja

A Music Hungary Média-díja

A Music Hungary Inspiráció-díja 

A Music Hungary Crossover-díja

A fenti listákat szakmai bíráló bizottság állította össze: Jónás Vera Artisjus- és Fonogram-díjas énekesnő, dalszerző; Décsy Eszter, a Music Hungary Szövetség PR- és kommunikációs menedzsere; Horváth Gergely rádiós szakember, kreatív producer; Réz György, kommunikációs szakember és Majdnem Híres Rocksuli társalapítója; Stiedl Gusztáv, Schubert Music Publishing társtulajdonosa és a Magyar Zeneműkiadók Szövetségének társelnöke; Temesi Bertalan Artisjus- és Fonogram-díjas basszusgitáros,zenei producer; és Varga Balázs, a TIXA Hungary Kft. alapítója, ügyvezetője, a Fekete Zaj Fesztivál főszervezője. A nyerteseket a Music Hungary Szövetség elnöksége, Weyer Balázs elnök, Kádár Tamás társelnök és Süli András elnökségi tag választja majd ki.

A showcase fesztivál a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jön létre, a Music Hungary Konferenciáról itt talál részleteket, illetve itt is

(Ez a szerkesztőségi anyag a Music Hungary Kft.-vel együttműködésben jött létre.)

Rovatok