Index Vakbarát Hírportál

Nem lesz VOLT Fesztivál 2023-ban

2022. november 11., péntek 10:32

A szervezők a jelenlegi gazdasági helyzetre hivatkozva közölték, 2023-ban nem fogják megrendezni a VOLT Fesztivált.

A nyári fesztiválszezont eddig minden évben a soproni VOLT Fesztivál nyitotta, azonban – mint azt a szervezők a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben közölték – 2023-ban nem fogják megrendezni a fesztivált. Mint azt Kádár Tamás, a Sziget, a Balaton Sound és a Telekom VOLT nagyfesztiválokat rendező Sziget Szervezőiroda cégvezetője közölte, már az idei soproni fesztivál is csak jelentős költségmegszorításokkal tudott létrejönni, így komoly döntést kellett hozniuk a jövő évi fesztivállal kapcsolatban. 

 Sajnos, a bizonytalan gazdasági helyzetben jelenleg nincs lehetőségünk a VOLT-ot olyan színvonalon megszervezni, ahogy azt a közönség korábban megszokta

– közölte Kádár, hozzátéve, bíznak abban, hogy amint javul a gazdasági környezet, újra megtölthetik a soproni Lövéreket. 

Ahogy azt Sopron polgármestere, Farkas Ciprián kiemelte, tudomásul veszik a szervezők döntését, és bíznak abban, hogy a nehezebb időszak elmúltával ismét otthont adhatnak a fesztiválnak.

Nehéz elképzelni a következő nyarat Telekom VOLT Fesztivál nélkül, de természetesen megértjük a szervezők döntését. Azt viszont nem szeretnénk, hogy a fesztiválozók élmény nélkül maradjanak, így az előttünk lévő hónapokban azon fogunk dolgozni, hogy valahogyan betöltsük azt az űrt, amit ebben az időszakban az elmaradó fesztivál okoz

– jelentette ki Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és kommunikációs igazgatója.

(Borítókép: Szekeres Máté / Index)

Rovatok