Index Vakbarát Hírportál

Harrison Ford nyolcvanévesen úgy néz majd ki az Indiana Jones 5-ben, mint az első filmben

2022. november 22., kedd 16:43

A színész nyolcvanévesen utoljára játssza el az ikonikus szerepet, de sokkal fiatalabbnak látszik majd a technikai bravúroknak köszönhetően.

Az Indiana Jones-filmsorozat ötödik része 1944-be repíti vissza a nézőket – nyolc évvel az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatói eseményei utánra.

Négy évtized telt el azóta, hogy Harrison Ford először alakította a legendás kalandort, és a nyolcvanéves férfi már nem egészen úgy néz ki, mint az első filmben, de a mozilátogatók olyannak láthatják majd, mint Indiana Jonest fénykorában.

A vizuális effekteknek és az Industrial Light & Magic szoftverének köszönhetően egy fiatalított Harrison Ford kerül a filmvászonra. A számítógépes szoftver segítségével a korábbi filmekben Fordról készült régi felvételeket összevetették és ráillesztették az új felvételekre. A technológiát csak a film nyitójelenetében használják, amelyben Indiana Jones egy kastélyban száll szembe a nácikkal.

„Aztán a nézők 1969-ben találják magukat. A technika segít, hogy ne intellektuális önhittségként éljék meg a 40-es és 60-as évek közötti változást, hanem szó szerint átéljék a korai napok kalandorszellemét és aztán a mostani kezdetét” – mondta James Mangold rendező.

Harrison Ford nem akar fiatalabb lenni

Ford elismerte, hogy kísérteties volt látni önmagát visszafiatalítva.

Azt hiszem, nem is akarom tudni, hogyan működik a technológia. Nem akarok fiatalabb lenni. Örülök, hogy kiérdemeltem a koromat.

Az eredeti dzsekit, amelyet az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatóiban viselt, szintén elővették a raktárból, és lemásolták a készülő filmhez.

Bár a film nyitánya 1944-ben játszódik, az Indiana Jones 5 nagy része 1969-ben játszódik, és Harrison Ford jelenlegi, nyolcvanéves önmagát alakítja.

Az Indiana Jones 5 2023. június 30-án kerül a mozikba. Ez 15 évvel a 2008-as A kristálykoponya királysága után következik, és a franchise utolsó filmje.

(Borítókép: Paramount / Getty Images)

Rovatok