Index Vakbarát Hírportál

Lemondott a Gucci kreatívigazgatója

2022. november 24., csütörtök 12:55

Nyolc év után lemondott a Gucci divatmárka kreatív igazgatója. Alessandro Michele 2015-ben csatlakozott a ház vezetéséhez, a cég anyavállalata úgy nyilatkozott róla, „alapvető szerepet játszott abban, hogy a márka azzá váljon, ami ma”.

Közel nyolc év után lemondott a Gucci kreatív igazgatói posztjáról Alessandro Michele. A szakember egy olyan időszakban csatlakozott a divatház vezetéséhez, amikor annak nagy szüksége volt az újjáélesztésre és átalakításra. A döntés szerdai bejelentése után az olasz márka anyavállalata, a Kering úgy nyilatkozott, a 49 éves tervező „alapvető szerepet játszott abban, hogy a márka azzá váljon, ami ma”.

Az út, amelyet a Gucci és Alessandro az elmúlt években együtt járt be, egyedülálló, és a ház történetében kiemelkedő pillanat marad. Szenvedélye, fantáziája, találékonysága és kultúrája a Guccit a középpontba helyezte, oda, ahová való

 – fogalmazott François-Henri Pinault, a ház vezérigazgatója a CNN szerint. 

Meglepetésként került a posztra

A lap azt írta, a Guccihoz táskatervezőként csatlakozó Michele – akinek nem volt tapasztalata egy nagy márka irányításában – 2015-ben meglepetésként került a vezetői posztra. De mivel a márka látszólag hanyatlásnak indult, jelentős átalakítást kezdeményezett és az elődje, Tom Ford által bevezetett nyíltan szexi esztétikát egy „geek chic”-nek nevezett, szeszélyesebb esztétika javára cserélte le. Ennek hatására pedig a vállalat bevétele ismét megugrott.

Ez alatt a hosszú idő alatt a Gucci volt az otthonom, a fogadott családom. Velük együtt kívántam, álmodtam, képzeltem

– mondta búcsúzóul Michele, akinek utódját egyelőre nem mutatták be, és a Kering megnyilvánulásaiból úgy tűnik, hogy további változások várhatók a divatháznál. 

(Borítókép: Alessandro Michele. Fotó: Axelle / Bauer-Griffin/FilmMagic / Getty Images Hungary)

Rovatok