Index Vakbarát Hírportál

Leonardo DiCaprio meghallgatása olyan kínos volt, hogy majdnem elvesztette a Titanic szerepét

2022. november 24., csütörtök 18:27

James Cameron felidézte Leonardo DiCaprióval való kínos találkozását, amely miatt majdnem elvette tőle a Titanic főszerepét.

A Titanic rendezője a színészek meghallgatását felidézve elmondta, Leonardo DiCaprio majdnem elvesztette Kate Winslet mellett a főszerepet.

James Cameron először DiCaprióval találkozott, hogy elbeszélgessen a szerepről, majd kért egy próbafelvételt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy működik a kémia a színész és Kate Winslet között, aki a főszereplő Rose szerepére szerződött. Leonardo DiCaprio mindenkit elbűvölt a a meghallgatáson, de a színész azt mondta a rendezőnek, hogy nem hajlandó olvasni. James Cameron számára azonban kulcsfontosságú volt, hogy olvasópróbát is tartsanak – ez volt a szerep feltétele.

„Pár nappal később visszajött, és én már beállítottam a kamerát a felvételhez” – mondta James Cameron. „Nem tudta, hogy próbára megy, azt hitte, ez egy újabb alkalom, hogy találkozzon Kate-tel” – folytatta a filmes. Erre azt mondta a rendező, hogy jó, akkor csak bemennének a szomszéd szobába, hogy átvegyenek néhány sort a szövegből, amit felvesz videóra.

Leonardo DiCapriót ez a kérés zavarba hozta. James Cameron visszaemlékezése szerint azt válaszolta: „Úgy érted, hogy olvasok? Ó, én nem olvasok”.

A rendező válasza: Nem olvasol? Akkor viszlát!

James Cameron elengedte volna Leonardo DiCaprio kezét, ha nem hajlandó részt venni egy olvasópróbán.

„Megráztam a kezét, és megköszöntem, hogy eljött” – mesélte a rendező, akinek bevált a trükkje, mert DiCaprio gyorsan meggondolta magát. „Várj, várj, vár! Ha nem olvasok, nem kapom meg a szerepet? Csak így?” – vetette ellen a színész. Erre a rendező azt válaszolta:

Ez egy óriási film, ami két évet vesz el az életemből, és te öt másik dolgot fogsz csinálni, amíg én az utómunkálatokkal foglalkozom. Szóval nem fogom elszúrni azzal, hogy rossz döntést hozok a szereposztásban. Vagy olvasol, vagy nem kapod meg a szerepet.

James Cameron szerint DiCaprio egész lénye, minden porcikája negatív volt addig a pillanatig, amíg azt nem mondta, hogy „felvétel”. „Aztán átváltozott Jackké. Kate-et csak úgy felvillanyozta, ahogy eljátszották a jelenetet. Ekkor döntöttem el, hogy megvan az emberem a szerepre” – emlékezett vissza a rendező az Independent szerint.

(Borítókép: Leonardo DiCaprio a Titanic című filmben. Fotó: IMDB)

Rovatok