Index Vakbarát Hírportál

Akár ön is beköltözhet majd Japán legmagasabb épületébe

2022. november 25., péntek 20:19

Ha fél a magasságtól, valószínűleg a japánban épülő Dorchester Collection újabb szállodájánál sokkal jobbat is talál majd, ha azonban odáig van a fényűzésért és a páratlan panorámáért, kihagyhatatlan ajánlat lesz.

Hamarosan Japán legmagasabb épületében, a még építkezés alatt álló Torch Towerben is megnyitja kapuit a brit luxushotellánc, a Dorchester Collection újabb szállodája – idézi az építkezést vezénylő Mitsubishi Estate közleményét a The Japan Times.

A királyi családok és hírességek körében kifejezetten kedvelt hotel a tokiói pályaudvar közelében épülő, 390 méter magas épületben lesz majd, és a a jelenlegi tervek szerint az 53. és 58. emeletét foglalja majd el. A Mitsubishi, a Tokyo Century és a Dorchester Collection által közösen kiadott sajtóközlemény szerint nem kevesebb mint 110 vendégszobát, valamint éttermeket és egy medencét is magába foglal majd a létesítmény.

A szálloda alapterülete várhatóan mintegy 21 400 négyzetméter lesz, a szobák többsége pedig a Tokió-öböl, valamint a Fudzsi-hegy panorámájával kényezteti majd a vendégeket.

Olyan élményt fogunk nyújtani, amilyenből sehol máshol nincs még egy

– fogalmazott Junichi Yoshida, a Mitsubishi Estate elnöke.

Akár ön is beköltözhet

Bár a szállásdíjakat még nem hozták nyilvánosságra, a Dorchester egyik tisztviselője szerint azok minden bizonnyal a legdrágábbak között lesznek Tokióban, ami az elhelyezkedés és a szálloda nívójából kiindulva egyáltalán nem meglepő. Jó hír azonban, hogy a brit vállalat mindenkit szeretettel vár új létesítményükbe is, amelynek a megnyitója valamikor 2027 és 2028 között várható.

A luxushotellánc létesítményei jelenleg még öt másik városban lelhetők fel, többek között Londonban, Párizsban és Los Angelesben.

(Borítókép: Mitshubishi Jisho Sekkei Inc)

Rovatok