Index Vakbarát Hírportál

Kanye West bejelentette indulását az amerikai elnökválasztáson

2022. november 25., péntek 15:34

Kanye West bejelentette, hogy 2024-ben indulni akar az amerikai elnökválasztáson. A közelmúltban több botrányba is keveredő amerikai rapper egy videóban számolt be erről, amelyet a közösségi médiában posztoltak.

A sztár, aki korábban hivatalosan Yere változtatta a nevét, Ye 24 felirattal tette közzé a kampány indításáról szóló videót. Egyúttal azt is elmondta, felkérte Donald Trumpot, hogy induljon vele jelölttársaként, de ezzel felzaklatta a volt elnököt. Trump – mint mondta – gyakorlatilag kiabált vele, és közölte, hogy veszíteni fog. Nemrég Donald Trump is bejelentette 2024-es indulását az elnöki posztért.

West 2020-ban is indult az elnökválasztáson, de mindössze hetvenezer szavazatot gyűjtött.

Legutóbbi bejelentését videó formájában tette közzé. Kanye Westet a hét elején Donald Trump mar-a-lagói golfklubjában látták Nick Fuentes híresen fehér nacionalista kíséretében.

Kanye West elmondta, hogy nagyon felzaklatta a volt elnököt, hogy felkérte jelölttársának – írja a BBC.

Az utóbbi időben Westet több provokatív megnyilvánulása miatt bírálták. A párizsi divathéten White Lives Matter feliratú pólóban jelent meg, holott ezt a kifejezést a fehér felsőbbrendűség hívei használják a színes bőrűek egyenjogúságát hirdető Black Lives Matter mozgalomra válaszolva. Később antiszemita megjegyzései és utalásai miatt került kritikák kereszttüzébe, s nemcsak ügynöksége vált meg tőle, hanem több nagy divatmárka is közölte, hogy többé nem dolgozik vele. A sztár saját bevallása szerint egy nap alatt kétmilliárd dollárt veszített.

Az Adidas, ahol a rapper Yeezy márkájú cipőit gyártják, vizsgálatot indított, mert az alkalmazottak panaszt tettek „mérgező munkakörülmények miatt”.

(Borítókép: Kanye West. Fotó: Kevin Winter / Getty Images for iHeartMedia)

Rovatok