Index Vakbarát Hírportál

Eljárást indítottak Meghan Markle zaklatói ellen

2022. december 1., csütörtök 06:03

Sussex hercegnéje „undorító és nagyon is valós” fenyegetéseket kapott, amíg a királyi család hivatalos tagja volt – közölte a leköszönő brit Metropolitan Rendőrség helyettes rendőrfőnöke.

Harry herceg, aki 2020-ban költözött Kaliforniába feleségével, tavaly azt mondta, hogy nem érzi magát biztonságban, amikor az Egyesült Királyságba látogat.

A házaspár gyakran beszélt arról, mennyit zaklatták őket, mielőtt elmentek, és hogy ez hogyan hatott a mentális egészségükre. Már 2016-ban, miután a pár nyilvánosságra hozta kapcsolatát, Harry herceg közleményben támadta a közösségi média felhasználóit, amiért Meghan Markle-t célba vették.

Neil Basu, az angliai terrorelhárítás korábbi vezetője rendőrfőnök-helyettesként adott utolsó interjújában elmondta, megérti, ha a hercegné állandóan fenyegetve érezte magát, és később a fenyegetések miatt embereket vontak felelősségre.

Eljárást indítottak Meghan Markle zaklatói ellen

A rendőrfőnök azt állította, hogy szélsőjobboldaliak fenyegették meg Meghan Markle-t, akik ellen büntetőeljárás is indult a fenyegetések miatt.

Korábban Neil Basu beszélt nyilvánosan a „szélsőjobboldali terrorizmus” fenyegetéséről, mondván, hogy ez a „leggyorsabban növekvő” veszély, amellyel foglalkozik. „Amikor 2015-ben elkezdtem a terrorelhárítást, ez a teljes munkaterhelésünk körülbelül 6 százalékát tette ki. Amikor 15-16 hónappal ezelőtt távoztam, ez a munkaterhelésünk több mint 20 százalékát tette ki” – részletezte Neil Basu brit rendőrfönök, aki a királyi védelemért is felelt.

1992-ben lett a Metropolitan tisztje, mielőtt felemelkedett a ranglétrán, és az évek során nyíltan beszélt a faji hovatartozásról és a rendfenntartásról.

Azért beszélek a rasszról, mert tudok valamit a rasszról. 54 éves vegyes származású férfi vagyok

– hangsúlyozta Neil Basu a BBC szerint.

Sussex hercege és hercegnéje 2020-ban lemondott a királyi család magas rangú pozícióiról, hogy saját útjukat járják az Egyesült Államokban. Nemrég kettejüknek egy díjat is odaítéltek, amiért kiálltak a királyi család rasszizmusa ellen.

(Borítókép: Meghan Markle II. Erzsébet temetésén. Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary)

Rovatok