Index Vakbarát Hírportál

Új fesztiválnak ad otthont a VOLT helyén Sopron

2022. december 2., péntek 14:01

SopronFest néven indul új rendezvény a hűség városában tavasszal. A színházi, zenés, irodalmi, képzőművészeti, filmes és gasztronómiai programokat kínáló fesztivál áprilisban nyitja meg a kapuit a közönség előtt.

A jelenlegi gazdasági helyzetre hivatkozva a szervezők november 11-én közölték, hogy 2023-ban nem rendezik meg a VOLT Fesztivált. Kádár Tamás, a Sziget, a Balaton Sound és a Telekom VOLT nagyfesztiválokat rendező Sziget Szervezőiroda cégvezetője a döntésüket akkor azzal indokolta, hogy már az idei rendezvény is csak jelentős költségmegszorításokkal tudott létrejönni, így komolyan át kellett gondolniuk a fesztivál jövőjét. Sopron polgármestere, Farkas Ciprián közölte: tudomásul veszik a szervezők döntését, és bíznak abban, hogy a nehezebb időszak elmúltával ismét otthont adhatnak majd a fesztiválnak.

Ha a VOLT Fesztivál nem is tér vissza, a város otthont ad egy új rendezvénynek. Sopron vezetői a VOLT alapítóival és a soproni kulturális és gasztronómiai élet legfontosabb szereplőivel fogtak össze azért, hogy tavasszal egy, a hazai fesztiválpiacon is újszerű formátumú eseményt indítsanak útjára. Egy olyan fesztivált, amely deklaráltan nem a VOLT helyett indul, a SopronFest más évszakban – tavasszal –, számos helyszínen és egyedi programkínálattal várja a helyieket és a város vendégeit.

Sopron nem maradhat fesztivál, nem maradhat ünnep nélkül!

– fogalmazott Farkas Ciprián, a város polgármestere, utalva arra, hogy a város neve 1993 óta egybeforrt Magyarország egyik legnevesebb, legjelentősebb és legfontosabb turisztikai eseményével, a VOLT Fesztivállal.

A SopronFest 2023. április utolsó hetében a teljes várost élettel tölti meg: színházi, zenés, irodalmi, képzőművészeti, filmes és gasztronómiai programok, túrák váltják egymást sok-sok helyszínen: kávézókban, éttermekben, épületekben és szabadtéren. A fő esemény pedig április 28-29-30-án várja a soproniakat és a más városokból érkező turistákat:

3 napon át egy minden igényt kielégítő koncertkínálatnak ad otthont a Lővérek.

A részleteket a szervezők Sopron legfontosabb ünnepén, a Hűség Napján, december 14-én közlik, a jegyelővétel ugyanezen a napon indul. 

(Borítókép:   Miles Willis / Getty Images)

Rovatok