Index Vakbarát Hírportál

Celine Dion sírva beszélt betegségéről, lemondta budapesti koncertjét is

2022. december 8., csütörtök 13:15

Az énekesnő Courage néven meghirdetett világturnéját először a pandémia hiúsította meg, majd egy korábbi egészségügyi probléma utóhatásai miatt csúsztatták egy évet, most azonban kiderült, hogy a többszörös Grammy-díjas kanadai énekesnő teljes egészében lemondta európai turnéját.

Könnyek között, Instagram-oldalán jelentette be Celine Dion, hogy kénytelen lemondani európai turnéját. Mint kiderült, az énekesnőnél egy rendkívül ritka neurológiai betegséget, az úgynevezett izomgörcs-szindrómát, nemzetközi nevén stiff-person-szindrómát (SPS) diagnosztizálták.

A betegség olyan ritka, hogy körülbelül egy embert érint a millióból, maguk az orvosok is még csak tanulmányozzák azt, de az énekesnő elmondta, szerencsére a legjobb szakemberekkel van körülvéve, valamint családja is rengeteget segít abban, hogy minél hamarabb felépülhessen.

Sajnos ezek a görcsök a mindennapi életemre is hatással vannak, néha a sétálás is nehézséget okoz, és a hangképzésemet is akadályozza, nem tudok úgy énekelni, mint szoktam

– magyarázta a videóban Dion, megindokolván azt, miért is döntött a teljes turné lemondása mellett, melynek új dátuma 2024 tavasza. A teljes videót alább tekintheti meg: 

(Borítókép: Celine Dion 2019. július 3-án Párizsban. Fotó: Edward Berthelot / Getty Images)

Rovatok