Index Vakbarát Hírportál

Karácsonykor is rács mögött marad Herczeg Zoltán

2022. december 13., kedd 21:26

Hiába fellebbezett Herczeg Zoltán, a bíróság elutasította a kérelmét. Így biztos, hogy karácsonykor is a rács mögött marad.

Herczeg Zoltánt még október végén fogták el a rendőrök, és kábítószer-birtoklással, valamint kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják. A divattervező a birtoklást elismerte, de azt tagadta, hogy kereskedett is volna az anyaggal.

A gyanúsított a szabadlábra helyezéséért, valamint az enyhébb kényszerintézkedésért nyújtott be fellebbezést nemrég. Most azonban kiderült, hogy a bíróság ezt elutasította,

így biztos, hogy a karácsonyt a rács mögött kell töltenie.

A Fővárosi Törvényszék szóvivője, Szabó József ezt meg is erősítette a 24.hu-nak nyilatkozta. Hozzátette: a bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint bizonyítékok megsemmisítésének a veszélye miatt tartja szükségesnek azt, hogy a divattervezőt letartóztatásban tartsák. A döntés értelmében február 23-ig érvényben marad a letartóztatás.

Az ügynek Herczeg Zoltán mellett más gyanúsítottja is van: még november elején derült ki, hogy rajta kívül egy másik embert is letartóztatásba helyeztek.

Rovatok