Index Vakbarát Hírportál

Letaszították a trónról Elon Muskot

2022. december 14., szerda 07:52

Meredeken zuhannak a Tesla részvényei, ami részben a Twitter körüli botrányoknak és az autóipar gyengülő kilátásainak köszönhető. Végül ez vezetett ahhoz, hogy letaszították Elon Muskot a világ leggazdagabb emberei listájának vezető pozíciójából.

Elon Musk vagyona mintegy 4,5 milliárd dollárral esett vissza, így jelenleg Bernard Arnault az LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton) elnök-vezérigazgatója a világ leggazdagabb embere. A Forbes és a Bloomberg összesítése szerint a Tesla alapítója 178 milliárd dolláros vagyonával jelenleg a második helyen áll a vezető pozícióban lévő Bernard Arnault 188 milliárd dollárjával szemben.

A BBC-nek nyilatkozó Dan Ives, a Wedbush Securities elemzője szerint a Tesla árfolyama a Twitter körüli cirkusz miatt csökken, ami Elon Musk saját arculatának is árt. 

Musk szuperhősből gazemberré vált, és a nyomás minden egyes Twitter-bejegyzéssel nő

– fogalmazott a szakértő.

Amióta a milliárdos októberben 44 milliárd dollárért megvette a Twittert, folyamatosak a botrányok a közösségi platform körül. A megvásárláshoz több milliárd dollár értékű Tesla-részvényt adott el, ami szintén hozzájárult a részvények zuhanásához.

A szakértő szerint a befektetők azt is aggasztónak találják, hogy a Tesla elektromos autói iránti kereslet a gazdaság gyengülése és a magasabb hitelköltségek miatt csökkenhet, miközben más cégek kínálatukat bővítésével reagálnak a helyzetre. 

Rovatok