Index Vakbarát Hírportál

Halállistára került Tom Hanks

2022. december 15., csütörtök 08:21

Tom Hanks is szerepelt annak a férfinak a halállistáján, aki kalapáccsal támadt Nancy Pelosi amerikai házelnök férjére. David DePape legközelebb december végén áll ismét bíróság elé, hogy meghallgassa az ellene felhozott vádakat.

A bírósági tárgyaláson derült ki, hogy Hunter Biden, Joe Biden fia és Kalifornia kormányzója, Gavin Newssom mellett Tom Hanks is szerepelt annak a férfinak halállistáján, aki kalapáccsal támadt Nancy Pelosi házelnök férjére.

A bíróságon a támadáskor használt kalapácsot és az esetről készült videofelvételt is bemutatták. A hatóság által rögzített testkamerás videón hallható, hogy David DePape a többszöri felszólítás ellenére sem tette le az eszközt, hanem tovább fenyegetőzött vele. 

A férfi letartóztatása után vallomást tett a rendőrségen, ahol azt mondta, „a gonosz ott van Washingtonban” és az egész történet „Hillary Clintonnal indult”. 

DePape-et hat vádpontban vádolják, amelyek között gyilkossági kísérlet is van. A támadó a vádak hivatalos közlése miatt legközelebb december 28-án áll ismét bíróság elé – írta a BBC

(Borítókép: Tom Hanks 2022. június 16-án New Yorkban. Fotó: Gilbert Carrasquillo / GC Images)

Rovatok