Index Vakbarát Hírportál

III. Károly király évtizedes hagyománnyal szakít

2022. december 22., csütörtök 14:51

Édesanyjától, II. Erzsébet királynőtől eltérően III. Károly karácsony után Skócia felé veszi az irányt, ahol heteket kíván tölteni.

A királyi család esetében a mindennapi élet mellett a karácsonyi ünneplés is keretek közé van szorítva. A família több, évtizedek óta fennálló hagyományt követ, amelyek nagyjával az újdonsült uralkodónak, III. Károly királynak sincs érdekében szakítani – kivéve eggyel. A tradíció szerint a rokonok a Sandringham-birtokon gyűlnek össze, misére mennek, elfogyasztják a karácsonyi ebédet, illetve ajándékoznak.

II. Erzsébet királynő az ünnepeket követően még legalább február 6-ig Sandringhamben maradt, hogy békében tudjon megemlékezni édesapja, VI. György haláláról, illetve az ő azonnali trónra kerüléséről. VI. György 1952. február 6-án hunyt el, 56 éves korában a birtokon álló kastélyban. III. Károly király ugyanakkor édesanyjával ellentétben nem fog ilyen sok ideig Sandringhamben tartózkodni, mivel már a karácsonyi ünnepeket követően Skócia felé veszi az irányt.

A Daily Mail információi szerint az uralkodó a jövő év első napjaiban fog Skóciába utazni, ahol néhány hétig fog maradni, az ünnepi időszak alatt minél több időt szeretne Birkhallban tölteni. A lapnak különböző források úgy nyilatkoztak, miszerint III. Károly nem szeretne kiesni a szokásos napi rutinjából.

Az uralkodó így már karácsony után egyből visszakerülne a mókuskerékbe, és ismét állami ügyekkel szeretne foglalatoskodni. Ehhez pedig a néhai királynőhöz, II. Erzsébethez hasonlóan majd neki is magával kell cipelnie azt a piros dobozt, amely a hivatalos dokumentumokat tartalmazza. 

(Borítókép: III. Károly király 2022. december 15-én. Fotó: Samir Hussein / WireImage)

Rovatok