Index Vakbarát Hírportál

Egykor a fegyverek is előkerültek karácsonykor, de a bejgli ezt is elsöpörte

2022. december 25., vasárnap 08:26

A régi jó dolgokat felváltotta a fékevesztett trakta és a tévézés, de ha körbenézünk a világban, be kell látnunk, hogy nincs okunk szégyenkezni.

Karácsonykor szigorú rituálé szerint ünneplünk, nem nagyon lehet eltérni az evés-díszítés-ajándékozás-evés-Kevin-evés forgatókönyvtől. A hagyományok egy része mára feledésbe merült, a házigazda például csak a legritkább esetben lő a levegőbe az udvaron, elűzendő a gonosz lelkeket, és a háziasszonynak sem tilos felállnia az ünnepi asztaltól, amely alatt szalmát szórtak szét.

Jó ez a népszokás

A halászlé-bejgli kombó ájulásig fokozott dominanciája miatt hajlamosak vagyunk végigpanaszkodni a két ünnep közötti napokat, miközben magunknak sem valljuk be, hogy egész évben erre készültünk. Körbenézve a világban, kijelenthetjük, hogy a mi karácsonyunk felveszi a versenyt bármelyik országéval, és tulajdonképpen jól jártunk az ünnepünkkel.

Hogy mennyire, az kiderül a kvízünkből.

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

(Borítókép: Sóki Tamás / MTI)

Rovatok