Index Vakbarát Hírportál

Eltitkolt betegség okozhatta Berki Krisztián halálát

2023. január 3., kedd 14:01

Berki Krisztián özvegye egy műsorban arról beszélt, hogy a celeb halálát egy eltitkolt betegség okozhatta. Édesanyja szerint más okok lehetnek a háttérben.

A Tények szerint Berki Mazsi a Palikék Világa by Manna című műsorban beszélt arról, hogy voltak problémák Berki Krisztián egészségével. Palik László műsorvezető a műsorban azt mondta, hogy „egy életerős férfiember” esetében meglepő lehet egy ilyen halál.

Berki Krisztián özvegye erre válaszolva úgy fogalmazott: „Van egy testünk, amiben élünk, és lehet, hogy az jól néz ki, vagy az is lehet, hogy gyönyörű ez az alma, de ha beleharapsz, akkor keserű. Fontos, hogy foglalkozzunk a testünkkel, és ha valamit jelez, akkor azzal igenis foglalkozni kell.” Ezután azzal folytatta, hogy 

szerinte Berki Krisztián a hiúsága miatt eltitkolhatta, hogy valójában beteg.

Berki Mazsi szerint a testi tüneteket a lelki vívódások okozhatták. Azt mondta, hogy Berki Krisztián példakép szeretett volna lenni, de nagyon sok bántást kapott, és a lelke már nem bírta el azt a sok támadást, amit kapott, ezért titkolhatta a betegséget. „Volt mondjuk egy rossz véreredménye, amit még nekem sem mondott el” – mondta Berki Krisztián özvegye. 

„Millió problémája volt”

Berki Krisztián édesanyja, Júlia korábban arról beszélt, hogy egyedül Berki Mazsi láthatta az elhunyt celeb boncolási jegyzőkönyvét. Az édesanya ugyanakkor most azt mondta, hogy szerinte nincs szó semmilyen eltitkolt betegségről.

Annyit elismert, hogy Berki Krisztián magas vérnyomással küzdött, és ez utóbbit Berki Krisztián pszichológusa is megerősítette, de azt mondta, hogy ezt tudomása szerint a celeb kezeltette, szedett rá gyógyszert, orvosi ellenőrzés alatt állt. 

Pár nappal a halála előtt is volt ellenőrzésen

– mondta a pszichológus. 

Berki Krisztián édesanyja arra a kijelentésre is reagált, miszerint Berki Krisztiánt sokan bánthatták, és ez hozzájárulhatott a halálához. Azt mondta: fia egyedül azokat a bántásokat nem tudta feldolgozni, amelyeket Berki Mazsitól kapott.

Kettejük magánéleti válságát az ismerősök is látták. Berki Krisztián pszichológusa ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a celebnek „millió problémája volt”. „Halála előtt két nappal volt egy nagy beszélgetés vele, amit aztán valami szomszédok is hallottak. Elég részletesen elmondja, hogy őt mi bántja, hogy milyen problémái voltak. Nem a közvélemény bántotta őt, neki magánéleti problémái voltak” – fogalmazott.

Tarthatott a feleségétől 

Szomszédai szerint Berki Krisztián a halála előtti napon arra panaszkodott sírva, hogy Berki Mazsi megfenyegette őt, és ráhívta a rendőröket. A Tényeknek az egyik szomszéd azt mondta erről: hallotta, amint Berki Krisztián arra panaszkodik, hogy Mazsi el akarja venni tőle és el akarja adni az óráját, 

valamint arra is panaszkodott, hogy tart a feleségétől. 

Berki Krisztián édesanyja és özvegye között nemcsak a halál okai miatt, hanem több másik kérdésben is konfliktus van.

(Borítókép: Berki Mazsi 2022. május 26-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok