Index Vakbarát Hírportál

Durva dolgot állít testvéréről önéletrajzi könyvében Harry herceg

2023. január 5., csütörtök 09:35

Hamarosan megjelenő, Spare című önéletrajzi könyvében Harry herceg elmeséli az olvasóknak, hogy elmondása szerint testvére, Vilmos walesi herceg fizikai támadást indított ellene, amikor kapcsolatuk megromlott a fiatalabb herceg és a színésznő Meghan Markle házassága miatt.

A két testvér 2019-ben kapott össze Londonban, az incidens részleteit feltáró Harry herceg azt írja, hogy Vilmos „nehéz természetűnek”, „gorombának” és „durvának” nevezte Meghan Markle-t. A felek szóváltásba keveredtek, írja Harry, aki azt is állítja, hogy bátyja megragadta a gallérját, letépte a nyakláncát, aztán a földre lökte.

Harry szerint a dulakodás után látható sérülés keletkezett a hátán. A Spare című könyv számos egyéb botrányt is feltár, az alkotás jövő héten jelenik meg világszerte, és a családi szennyes kiteregetése valószínűleg komoly felháborodást vált ki a brit királyi családban a The Guardian szerint, amelynek idő előtt sikerült hozzájutnia egy példányhoz.

Harry herceg nemrég két interjút is adott a könyvével kapcsolatban. A királyi sarj a CBS csatorna műsorvezetőjével, Anderson Cooperrel folytatott beszélgetése során azt mondta, amikor privátban próbált elintézni valamit, a palota falain belül, végül kiszivárogtatták az információkat, vagy épp sztorikat kreáltak róla és nejéről, Meghan Markle-ről.

„A család mottója, hogy soha ne panaszkodj, soha ne magyarázkodj, de ez csak egy mottó. Sok a panaszkodás és a magyarázkodás, ami kiszivárogtatásokon keresztül történik” – nyilatkozta a herceg.

(Borítókép: Harry herceg és Vilmos herceg 2018. július 10-én. Fotó: Max Mumby / Indigo / Getty Images)

Rovatok