Index Vakbarát Hírportál

Gundel Takács Gábor: Ebben sohasem vettem részt szívesen

2023. január 8., vasárnap 13:25

Gundel Takács Gábor neve egybeforrt a minőséggel. Az ország egyik legismertebb műsorvezetője és sportkommentátora immáron hat éve szabadúszó, aminek szerinte hatalmas előnye van, hiszen így a maga ura lehet. Egy interjúban beszélt arról is, volt-e olyan szereplése, amit utólag megbánt.

Gundel Takács Gábor az nlc-nek adott interjúban elárulta, hogy lassan hat éve szabadúszóként dolgozik, aminek hatalmas előnye, hogy szabadon dönthet arról, mit vállal el, miben érzi jól magát, és miben nem. Leszögezte, már nem aggódik amiatt, ha munka nélkül marad, mert mindig vannak új feladatai.

Most például három év után megkeresett a TV2, hogy forgassunk újra Áll az alkut. Az ATV-től is megtaláltak, amikor szerettek volna egy klasszikus kvízműsort készíteni, ez lett a Géniusz

– mondta el a műsorvezető, aki szerint minden műsorban hinni kell ahhoz, hogy az ember teljes erőbedobással tudja csinálni.

Gundel Takács Gábor beszélt arról is, hogy miképp alakult a TV2-höz való visszatérése. Mint kiemelte, ő el tud vonatkoztatni a tulajdonosi körtől, egészen addig, amíg nem szólnak bele a munkájába, és nem akarják cenzúrázni, valamint hagyják dolgozni a saját értékrendje szerint.

Nekem a televíziózás mesterségem, én nem tudok mást csinálni. Jellemző egyébként, hogy akárhová megyek, mindig van egy tábor, aki elkezd köpködni. Ha én az RTL Klubon közvetítek futballmeccset, az ATV-n vezetek Géniuszt, a TV2-n pedig Áll az alkut, akkor én most mi vagyok? Libsi, komcsi, jobbos, szélsőjobbos vagy kicsoda? Hova kell most engem besorolni?

– tette fel a kérdést Gundel Takács.

Az interjú végéhez közeledve a műsorvezető kapott egy olyan kérdést, miszerint volt-e olyan szereplése, amit utólag megbánt. Egyetlenegy ilyen esetet tudott felidézni, amikor az Áll az alku forgatásainak első időszakában olyan ostoba kérdéseket kellett feltennie a közönségnek, mint hogy „hány törpe van a Hófehérkében?”

Nem szeretem, ha a műsorkészítők lenézik a közönséget, ebben sohasem vettem részt szívesen

– fogalmazott Gundel Takács Gábor.

Gundel Takács Gábor tavaly szeptemberben az Indexnek is interjút adott, ahol többek között a Géniusz című műsorról, szakmai váltásáról, különleges hobbijairól és a közbeszéd problémáiról is beszélt. 

(Borítókép: Gundel Takács Gábor 2021. június 3-án. Fotó: Gombkötő Emma / Index)

Rovatok