Index Vakbarát Hírportál

Bíróság elé állt Andrew Tate és testvére

2023. január 10., kedd 16:29

Emberkereskedelem, nemi erőszak és szervezett bűnözés vádjával állt bíróság elé Romániában Andrew Tate és bátyja, Tristan Tate. Védőjük szerint nincs bizonyíték az ellenük felhozottakra.

Megérkezett Andrew Tate és testvére egy romániai bíróságra, miután néhány héttel ezelőtt letartóztatták őket emberkereskedelem, nemi erőszak és szervezett bűnözés vádjával – értesült a The Independent.

Az influenszer ügyvédje szerint nincs bizonyíték a védencei ellen felhozott vádak alátámasztására. Eugen Vidineac, aki a testvérpárt képviseli, a Gandul román hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy a védelem nem kapott lehetőséget az ügy vádiratának áttanulmányozására.

Még a mai napig sem bocsátották rendelkezésünkre a bűnügyi nyomozati aktát, hogy ügyfeleink hatékony védelmét biztosítani tudjuk

– fogalmazott az ügyvéd.

Greta Thunberg és Elon Musk is beleállt

Amint arról már az Index is írt, a korábbi kick-boxolót és testvérét, Tristant múlt hónapban Romániában vették őrizetbe egy emberkereskedelem miatt indított nyomozás miatt.

A román hatóságok a testvérpár több mint ötmillió euróra becsült autógyűjteményét, valamint több ingatlanát is lefoglalták, köztük azt, ahol Andrew és Tristan lakott, és ahol állítólag hat fiatal nőt tartottak fogva. A rendőrség lefoglalt egy Bugatti Chiron, egy Rolls-Royce, két Ferrari és egy Porsche gépkocsit.

Letartóztatásukat illetően felmerült egy pletyka, miszerint egy pizzásdoboz buktatta le őket. A nagyszájú influenszert többek között a klímaaktivista Greta Thunberg és a világ leggazdagabb embere, Elon Musk is betalálta az eset után.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Rendőrök kísérik Andrew Tate-et és testvérét egy bukaresti bíróságra 2023. január 10-én. Fotó:  Robert Ghement / EPA / MTI)

Rovatok