Index Vakbarát Hírportál

Kevin Spacey tagad, hét szexuális bűncselekménnyel vádolják

2023. január 13., péntek 19:26

Kevin Spacey-t novemberben további hét szexuális bűncselekménnyel vádolták az Egyesült Királyságban, ám pénteken ártatlannak vallotta magát az ügyben. A színész ellen jelenleg három per van folyamatban.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, a Kevin Spacey-t vádló Anthony Rapp nem szolgáltatott elég bizonyítékot arra vonatkozólag, hogy valóban szexuálisan bántalmazta őt, emiatt Kevin Spacey pert nyert az őt vádló személy ellen még október végén. Nem nyugodhatott meg azonban hosszú távon a Hollywoodon végigsöprő #metoo botrányba belecsöppent színész, ugyanis további hét szexuális bűncselekmény miatt vádolták az Egyesült Királyságban.

A Deadline beszámolója szerint 2023. január 13-án az Oscar-díjas színész videokapcsolaton keresztül jelent meg a londoni bíróság előtt, és mind a hét vádpontot tagadta. Az ellene felhozott vádak között három esetben szeméremsértés, három esetben szexuális zaklatás, egy esetben beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre késztetés szerepel. Mindegyik esettel – amelyek 2001 és 2004 között történtek – egy férfi vádolta meg.

A színész ellen jelenleg három per van folyamatban. Spacey ügyvédje, Patrick Gibbs szóban beleegyezett az ügyek összevonásába, ami azt jelenti, hogy azokat mostantól egyetlen tárgyalás keretében fogják lebonyolítani, amely várhatóan négy hétig fog tartani. Spacey ellen összesen tizenkét vádpontban folyik eljárás, amelyek mindegyike ahhoz az időszakhoz kapcsolódik, amikor Londonban élt, és az Old Vic Színház művészeti igazgatója volt. Az előzetes meghallgatásra április 5-én kerül sor.

A 63 éves Spacey ellen tavaly májusban már öt hasonló esetben emeltek vádat, akkor a 2005 és 2013 közötti időszakban történt szexuális zaklatási ügyek miatt. A kétszeres Oscar-díjas amerikai filmsztár júniusban ártatlannak vallotta magát, ügyvédje pedig azt mondta: kitartanak amellett, hogy védence ártatlan az említett ügyekben. 

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés bűncselekmény a téma.  Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok