Index Vakbarát Hírportál

Romló mentális egészsége miatt otthagyja a zenekart a Fall Out Boy alapítója

2023. január 19., csütörtök 14:24

Az amerikai rockegyüttes, a Fall Out Boy alapító tagja és gitárosa, Joe Trohman bejelentette, hogy kilép a zenekarból, mert szeretne az elmúlt időben megromlott mentális egészségre koncentrálni.

Annak ellenére hogy a rockzenekarok esetében gyakran előfordul, hogy a banda összetétele a hosszú évek alatt változik, mégis megdöbbentő hírt kaptak a Fall Out Boy rajongói a napokban.

Néhány órával azután ugyanis, hogy beharangozták a So Much (For) Stardust címet viselő új albumukat, Joe Trohman, az együttes egyik alapítója és gitárosa a közösségi médiában bejelentette: mentális egészsége az elmúlt időben gyorsan megromlott, ez pedig arra kényszeríti, hogy parkolópályára helyezze zenei karrierjét.

A zenész hozzátette: 

Ahhoz, hogy elkerüljem, hogy soha ne térjek vissza, szünetet tartok a munkában, amihez sajnálatos módon egy időre el kell hagynom a Fall Out Boyt

– írta.

Trohman több mint 20 éve, még 2001-ben alapította meg a főként pop-punkot játszó zenekart Patrick Stump énekessel. A páros ezután egészült ki Pete Wentz basszusgitárossal és Andy Hurley dobossal, és a következő években hamar nagy ismeretségre tettek szert a tengerentúlon.

Ehhez mérten érthetően jelenlegi mentális állapota ellenére sem szeretne teljesen elszakadni az együttestől, mindezt átmeneti szünetnek tartja. 

Száz százalék, hogy hamarosan vissza fogok térni a bandába. Eközben meg kell gyógyulnom, ami azt jelenti, hogy magamat és a mentális egészségemet helyezem előtérbe. Köszönöm a családomnak, a barátaimnak és mindenkinek, hogy mellettem álltok, és megértitek a döntésem

– tette hozzá.

(Borítókép: Joe Trohman 2021. augusztus 10-én. Fotó: Scott Legato / Getty Images)

Rovatok