Index Vakbarát Hírportál

Nem autóbaleset okozta a Will és Grace sztárjának halálát

2023. január 20., péntek 07:29

Kiderült, hogy a tavaly októberben elhunyt Leslie Jordan nem autóbaleset következtében halt meg, hanem hirtelen kialakult szívritmuszavarban vesztette életét, autójával ezután ütközött neki egy épületnek.

A Los Angeles megyei halottkémhivatal nemrég tette közzé a 2022. október 24-én történt haláleset vizsgálati eredményeit. A 67 éves sorozatsztár egy hollywoodi épület oldalának ütközött BMW-jével. A Will és Grace, valamint az American Horror Story című sorozatok színészét már a helyszínen halottnak nyilvánították. A helyi rendőrség néhány nappal később közölte: nem egyértelmű számukra, hogy Leslie Jordan az autóbalesetben halt meg, vagy már az ütközést is valamilyen orvosi, egészségi probléma okozta.

A TMZ megszerezte a halottkémhivatal jelentését, amely megerősítette a nyomozók korábbi gyanúját: a színész halálát nem az autóbaleset okozta. Kiderült, hogy Jordan szíve nagyon rossz állapotban volt, folyamatosan gyógyszereket szedett, az egyik artériája 80, a másik 50 százalékban elzáródott. Megerősítették, hogy 

leállt a szíve az ütközés előtt.

A 150 centiméter magas, Primetime Emmy-díjas sztár légszomjra panaszkodott a halálát megelőző hetekben, és épp a baleset előtt határozta el, hogy elmegy egy szívorvoshoz.

A jelentésből kiderült az is, hogy Leslie Jordan a Call Me Kat című sorozat forgatására tartott, amikor bekövetkezett a tragédia.

Az alkohollal is problémái voltak

Leslie Jordannek a Murphy Brown amerikai szitkomban nyújtott alakítása hozta meg a nagy áttörést, a Will és Grace című sorozat Beverley Leslie-jeként pedig igazi sztárrá vált.

Nyíltan vállalta, hogy nagy küzdelmeket vívott az alkohollal, saját elmondása szerint 14 éves kora óta ivott szeszes italokat, de a kilencvenes években meg tudott szabadulni a függőségtől, amiről így beszélt:

Sokan megkérdezték már tőlem: »Hogy lehet kijózanodni? Mi erre a legjobb módszer?« Egyszerű a válaszom: 120 nap a Los Angeles-i börtönben. Na, az tuti kijózanít

– idézte Leslie Jordant a BBC.

Rovatok