Index Vakbarát Hírportál

Sosem késő: 93 évesen nősült az űrhajós

2023. január 25., szerda 13:02

„Olyan izgatottak vagyunk, mint a megszökött tinédzserek” – így jelentette be negyedik házasságát Buzz Aldrin, aki 93 évesen vette feleségül régi szerelmét. Nem ő az egyetlen, aki vénségére nősült.

Az egykori űrhajós – a második ember, aki a Holdra lépett – szerény szertartással „kötötte össze az életét” dr. Anca Faurral Los Angelesben.

A 63 éves hölgy a Pittsburghi Egyetemen doktorált vegyészmérnökként, és 2019 óta Buzz Aldrin cégének alelnöke.

„Örömmel jelentem be”, hogy 93. születésnapomon, azon a napon, amikor a repülés élő legendájaként is kitüntetnek, összeházasodtunk „régi szerelmemmel” – tudatta Aldrin.

Két fotót osztott meg az esküvőről, amelyeken dr. Faur csillogó, áttetsző ruhában, ő maga pedig egy elegáns öltönyben, kitüntetéssel és a légierő jelvényével látható.

On my 93rd birthday & the day I will also be honored by Living Legends of Aviation I am pleased to announce that my longtime love Dr. Anca Faur & I have tied the knot.We were joined in holy matrimony in a small private ceremony in Los Angeles & are as excited as eloping teenagers pic.twitter.com/VwMP4W30Tn

— Dr. Buzz Aldrin (@TheRealBuzz) January 21, 2023

Buzz Aldrin – Neil Armstronggal és Michael Collinsszal együtt – 1969-ben részt vett az Apollo–11 küldetésében, és Armstrong után ő volt a második ember, aki a Holdra lépett.

Új felesége akkor töltötte be tizedik életévét.

A három legendás űrhajós közül már csak Aldrin él.

A volt vadászpilóta 1971 júliusában vonult vissza a NASA-tól, majd a kaliforniai Edwards légitámaszponton működő űrkutató pilótaiskola parancsnokaként szolgált, egy évvel később pedig a légierőt is elhagyta.

Kilenc könyvet írt, és megalapította a SpaceFlight Institute agytrösztöt, amely idén fog teljes mértékben kibontakozni azzal a céllal, hogy 2025-ig megduplázza az alig 150 képzett űrhajós számát.

Aldrin korábban háromszor nősült. Első házasságából két fia és egy lánya született.

Hozzá hasonlóan más hírességek is éltes korukban fiatalabb feleséget választottak.

Alec Baldwin

Alec Baldwin 2011-ben kezdett el randizni Hilaria Thomas jógaoktatóval. Akkor ő 53, a lány pedig 27 éves volt. A pár 2012-ben kötött házasságot. Azóta is együtt élnek, négy gyermekük van. A színész felesége korábban Kim Basinger volt.

Harrison Ford

Harrison Ford 2002-ben kezdett udvarolni Calista Flockhartnak. A férfi 60, a nő pedig 38 éves volt. Nyolc évvel később, 2010-ben házasodtak össze, és azóta együtt nevelik Flockhart örökbe fogadott fiát, Liamet. Flockhartnak ez az első házassága, Ford korábban kétszer volt nős.

Steve Martin

Steve Martin 2007-ben, 62 évesen vette feleségül az akkor 36 éves Anne Stringfieldet. Mind a mai napig együtt vannak. Első gyermekük 2012-ben született. Martin felesége korábban Victoria Tennant színésznő volt.

Larry King

A CNN egykori műsorvezető sztárja – aki 89 éves lenne – 1997-ben vette feleségül az akkor 38 éves Shawn Southwicket. King korábban hétszer nősült hat különböző nővel, vagyis ezek szerint az egyiküket kétszer vette el.

Clint Eastwood

Clint Eastwood 66 évesen, 1996-ban vette feleségül a 31 éves Dina Ruizt. Ruiz tizenhét év elteltével, 2013-ban adta be válókeresetét. Egy közös gyermekük van. Ruiznak ez volt az első házassága, Eastwoodnak a második.

Nelson Mandela

Buzz Aldrin csúcsát Nelson Mandela sem tudta megdönteni: „csupán” a 80. születésnapján vette feleségül az 53 éves Graça Machelt. Mandela 2013-ban bekövetkezett haláláig együtt maradtak. Dél-Afrika első fekete elnöke korábban kétszer volt házas, de mindkét házassága válással végződött.

Woody Allen

Woody Allen 1991-ben, 56 évesen kezdett el randizni a 19 éves Soon-Yi Previnnel. A lány annak a Mia Farrow-nak az örökbe fogadott lánya, akivel Allen korábban tíz évig élt együtt. A pár 1997-ben házasodott össze, és két örökbe fogadott lányuk van. Allen korábban kétszer volt házas.

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone 51 évesen, 1997-ben vette feleségül a 29 éves Jennifer Flavint. Azóta is házasok. Három lányuk született. Stallone korábban kétszer nősült, egyik felesége az idomairól emlékezetes Brigitte Nielsen színésznő volt.

Hugh Hefner

Alig hatvan év volt a korkülönbség Hugh Hefner és Crystal Harris között, amikor a playboy és Playboy-alapító 2012 utolsó napján feleségül vette a 26 éves lányt. Szerelem első látásra – mondhatnánk. Hefner korábban csupán kétszer volt házas, bár volt több, sőt hosszú távú kapcsolata is.

Frank Sinatra

Alig két év elteltével vált el Mia Farrow Frank Sinatrától. A kétes kapcsolatairól is ismert énekes 51, felesége 21 volt az esküvő napján, 1966-ban. A korábban háromszor nősült Sinatra – felesége volt Nancy Sinatra, Ava Gardner és Barbara Marx – ellenezte Mia Farrow színészi pályafutását.

Michael Douglas

Michael Douglas 2000-ben, 56 évesen vette feleségül az akkor 31 éves Catherine Zeta-Jonest. Ma is házasok, és két közös gyermeküket nevelik. Zeta-Jonesnak ez az első, Douglasnak a második házassága.

John Cleese

John Cleese brit komikus 73 évesen, 2012-ben vette feleségül a 42 éves Jennifer Wade-et. Cleese korábban háromszor nősült.

Rupert Murdoch

Rupert Murdoch médiamágnás 1999-ben vette feleségül Wendy Denget. Két válással a háta mögött a vőlegény 68, a mennyasszony 30 éves volt. Tizennégy év elteltével a sajtómágnás indított válópert, 2013-ban.

Anthony Hopkins

A korábban kétszer nősült Anthony Hopkins 2003-ban, 66 évesen vette feleségül a 47 éves Stella Arroyave-et. Ma is házasok.

Robert Duvall

Amikor Robert Duvall 2005-ben negyedszer is megnősült, 74, újdonsült felesége, Luciana Pedraza pedig 33 éves volt. Ma is házasok.

Donald Trump

Donald Trump 58 évesen, 2004-ben kérte meg a 34 éves szlovén modell, Melanija Knavs kezét. A következő évben összeházasodtak. Melaniának ez az első és egyetlen házassága, míg a volt amerikai elnök korábban már kétszer volt házas.

(Borítókép: Buzz Aldrin és Anca Faur 2019. július 19-én Washingtonban. Fotó: Chip Somodevilla / Getty Images)

Rovatok