Index Vakbarát Hírportál

III. Károly interjúban vághat vissza Harry hercegnek

2023. január 29., vasárnap 08:50

III. Károly valószínűleg egy BBC-interjúban fog reagálni Harry herceg könyvére és Meghan Markle Netflix-interjújára. A májusi koronázási szertartás alkalmával készülő beszélgetésben a király feltehetően nem kerülheti el a kényes kérdéseket.

A 74 éves III. Károly, a 40 éves Vilmos herceg és felesége, Kate hercegné eddig nem érezték méltónak, hogy reagáljanak Harry és Meghan vádjaira, de úgy tűnik, a király most kénytelen lesz beszélni a kínos témákról is.

A BBC tervei szerint a május 6-i ünnepi koronázási szertartás tudósításához illesztenék Károly király interjúját, amiben beszélne életéről, terveiről. A csatorna a 78 éves Jonathan Dimblebyt, a király régi ismerősét kérné fel az interjúra, de a dolog szépséghibája a királyi család szempontjából, hogy a BBC-interjúkban nem szokás kerülni semmilyen témát, úgyhogy Károly királynak feltehetően reagálnia kellene a Harry által a Spare című könyvben felvetett állításokra.

Ilyen például a fizikai erőszak – amit Harry állítólag bátyjától szenvedett el –, a Meghan és Kate közötti konfliktus, amiben Kate kritizálta a Meghan esküvőjén részt vevő koszorúslányok ruháit, és Károly királynak a Kamilla királynéhoz fűződő viszonya.

A palotában nem mindenki helyesli a beszélgetést. Ahogy egy bennfentes elmondta:

Már a király egyetlen apró utalása Harryre és Meghanre óriási hír lenne, ami válaszra késztethetné Harryt, innentől viszont a dolog kiszámíthatatlanná válna. Nagyon óvatosnak kell lenni. 

Nos, az biztos, hogy a BBC szeretne egy interjút Károllyal, de erre már a közszolgálati ITV televíziós csatorna is benyújtotta igényét, csak ez valószínűleg nem fog összejönni, mert Harry január elején épp itt adott interjút Tom Bradby újságírónak.

(Borítókép: III. Károly 2021. július 14-én. Fotó: Jonathan Brady / WPA Pool / Getty Images)

Rovatok