Index Vakbarát Hírportál

Több mint két hete veszett nyoma a színésznek: minden bizonnyal baj történt

2023. január 30., hétfő 11:26

Kihívásnak tekinthette, emiatt indult el a zord időjárási körülmények között is a dél-kaliforniai Baldy-hegyre Julian Sands brit színész, akinek még január 13-án veszett nyoma. Túratársa és kollégája szerint a színész az egyik legtapasztaltabb és legfelkészültebb túrázó volt, aki jól ismeri a hegyet, azonban mivel két hete nem találják, nyilvánvaló, hogy valami baja esett.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, két héttel ezelőtt, január 13-án, túrázás közben nyoma veszett a dél-kaliforniai hegyekben Julian Sands brit színésznek.

A 65 éves Sands eltűnését családja jelentette akkor a San Bernardino megyei seriffhivatalban, miután a színész túrázni indult a dél-kaliforniai San Gabriel-hegységben, ahonnan azonban nem tért haza. A mentőegységek napokig keresték a hegyen a színészt, azonban a zord időjárási körülmények miatt az emberi keresést le kellett állítani, a nyomára drónokkal és helikopterekkel igyekeznek rátalálni – egyelőre sikertelenül.  

A keresés ugyan továbbra sem állt le, színész és túratársa, Kevin Ryan szerint valami komoly baj történhetett az eltűnt kollégájával, ugyanis meglehetősen tapasztalt túrázóról van szó, aki minden hasonló esetre alaposan fel volt készülve. 

Ő a legfelkészültebb túrázó, akit ismerek, hatalmas tapasztalata van a hegyekben. Bennem emiatt napról napra egyre nagyobb kétségek merülnek fel, pedig ő tényleg profi. Egész életében hegyeket mászott, ez volt a szenvedélye. Nagyon tapasztalt, remélem, most is sikerült valahol megbújnia

– mondta a Mirrornak a 38 éves Ryan.

Az aggódó túratárs és Sands már több alkalommal is megmászta a Baldy-hegyet, amely elmondása szerint teljesen más felkészülést igényel a különböző évszakokban.

Oda lehet menni a nyári hőségben és télen is, ilyenkor azonban nagyon szeszélyes és kemény az időjárás ott, teljesen más útvonalakat használnak ilyenkor a túrázók is. Szerintem Julian kihívásnak tekintette a rossz időt, emiatt vágott bele, azonban nyilvánvalóan valami nagyon elromolhatott, és baj történt

– vélekedett.

(Borítókép: Julian Sands 2019. szeptember 3-án. Fotó: Piroschka Van De Wouw / Reuters)

Rovatok