Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Melinda Dillon, Tony-díjas színésznő

2023. február 4., szombat 11:53

83 éves korában elhunyt Melinda Dillon, a Harmadik típusú találkozások című film egykori szereplője. Halálhírét a családja jelentette be.

Január 9-én 83 évesen halt meg Melinda Dillon, azonban a szomorú hírt csak a napokban osztotta meg a nyilvánossággal a családja. A halála okát egyelőre még nem tudni. A színésznő mesés karriert futott be Hollywoodban, a legtöbben a Steven Spielberg rendezte Harmadik típusú találkozások című filmből ismerhetik. Az 1977-ben debütált produkcióban nyújtott alakításával egy Oscar-jelölést is kapott a legjobb női mellékszereplő kategóriában, azonban végül nem tért haza aranyszoborral. Négy évvel később pedig ismét Oscarra jelölték, akkor A szenzáció áldozata nevezetű film kapcsán.

Az arkansas-i Hope-ban született színésznő több mint negyven évig dolgozott a szakmában, köztük filmekben, színházban és a tévéképernyőkön is feltűnt. Játszott többek között a Karácsonyi történet, a Hullámok hercege, A szerelem színei és a Magnólia című alkotásokban. Az 1966-os Nem félünk a farkastól drámafilmben játszott szerepe pedig két Tony-díjat hozott a számára.

Dillon 1976-ban arról vallott, hogy a rengeteg munka megőrjítette őt, így egy pszichiátriai intézetben kötött ki. Több mint 12 évig volt házas, azonban férjével, Richard Libertinivel 1978-ban végül elváltak útjaik. Egy közös fiuk született, Richard Jr. Libertini. Dillon 2007-ben vonult vissza végleg a színészettől, az Üres város volt az utolsó filmje, illetve a Heartland című sorozat három epizódjában is szerepet vállalt.

(Borítókép: Melinda Dillon 1988. december 27-én. Fotó: Ron Galella Ltd. / Ron Galella Collection / Getty Images)

Rovatok