Index Vakbarát Hírportál

Nyugtalanító híreket közölt a seriffhivatal a túrázás közben eltűnt brit színészről

2023. február 11., szombat 15:42

Továbbra is reménykednek a január közepén túrázás közben eltűnt Julian Sands megtalálásában, azonban a keresés eredménye az illetékes seriffhivatal szerint vélhetően már lesz nem olyan kimenetelű, aminek örülni lehet – azaz nagyon kevés esély van arra, hogy élve találják meg a színészt.

Ahogyan arról az Index is több ízben beszámolt, közel egy hónapja, január 13-án túrázás közben nyoma veszett a dél-kaliforniai hegyekben Julian Sands brit színésznek.

Megtalálására egyre kevesebb az esély, ugyanis eltűnését még január 13-án jelentették a San Bernardino megyei seriffhivatalban, miután túrázni indult a dél-kaliforniai San Gabriel-hegységben a Baldy-hegyre, ahonnan azonban nem tért haza. Keresését a zord időjárás sem segítette, eltűnését követően a földi mentőcsapatokat visszahívták a hegyről, az eltűnt túrázót helikopterrel és drónokkal kezdték keresni – sikertelenül. 

A kutatást végző dél-kaliforniai hatóságok most azt mondják, hogy ugyan továbbra is reménykednek Julian Sands megtalálásában, de a brit színész „keresésének eredménye nem biztos, hogy olyan lesz, mint amilyennek szeretnénk” – írták, utalva arra, hogy ennyi idő elteltével vajmi kevés esélyük van élve lehozni őt a hegyről.

San Bernardino megyei seriffhivatala hozzátette, hogy a környéken továbbra is veszélyesek a körülmények, de hamarosan újra a földön kutatnak tovább az eltűnt személy után.

A Baldy-hegy állapota továbbra is veszélyt jelent, és a légi közlekedési részlegünk továbbra is járőrözik a területen, amikor csak teheti. Terveink szerint a jövőben újra a földön folytathatjuk a terület átkutatását

– idézi a hivatalt a The Guardian

A színész visszatérésének esélyeit korábbi kollégája és túratársa, Kevin Ryan sem látja fényesen, a barát szerint mivel Sands tapasztalt túrázó, és jól ismeri a hegyet, egyértelmű, hogy valami baja esett, emiatt nem tért vissza.

(Borítókép: Julian Sands a 76. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2019. szeptember 3-án. Fotó: Marco Piraccini / Archivio Marco Piraccini / Mondadori Portfolio / Getty Images)

Rovatok